tisdag 19 mars 2013

Det här med mat

För mig är det så viktigt med mat. Jag vill att vi ska äta bra och varierad mat. Jag blir så glad när mina barn tycker om maten. När alla tycker att den vegetariska lasagnen jag gjorde igår var jättegod eller fiskpinnarna panerade med olika grejs, några med cornflakes, några med ströbröd och några med sesamfrön som vi åt idag var mums.

Jag tänker att jag är gammaldags som tycker det här är så viktigt. Och samtidigt så tänker jag att den här tiden har krympt till sånt här och annat husligt och till barnen. Jag mår inte bra av det. Jag har svårt att köpa den här samhällsbilden helt och fullt. Jag inser det mer och mer. Så är det.

En liten reflektion så här mitt i veckan. Nu är jag ledig i morgon. Vi ska gå på badhuset, två stycken här hemma är rejält glada över det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker att det blir mer och mer "inne" att äta rätt. Och att göra från grunden. Jag är också glad över att Skruttan äter allt vi äter, men så blir det nog när man inte antar att barn inte gillar dittan och dattan. Som soppa. Hon äter inga mängder men hon äter.
...idag köpte jag dock en färdiggrillad kyckling ;)


Maria sa...

Hej
Jo så är det nog att intresset växer, men tiden krymper. Känns det som iallafall. Mina minsta äter inte alls lika varierat som våra två mittenbarn. De flesta grönsaker ratar dom. Vi äter också färdiglagat och snabbmat och halvfabrikat ibland. Men min önskan är mat från grunden. Sen kommer man väl en bit på väg i en stressig vardag. Så roligt att hon äter av allt. Man blir så glad då!