tisdag 15 oktober 2013

En ledig dag

Igår gick vi på badhuset. Äntligen kändes det som. Majken och Ester njöt och vågade sig i mellanbassängen och insåg att dom bottnade. Vi vill gå simskola, säger Majken, men jag tycker att dom är för små. Min erfarenhet säger att dom ska vara kring  6 år för att lära sig att simma. Jag kan tycka att allt ska göras så tidigt och jag ska inte säga att jag inte själv också ibland haft bråttom. Men nu anser jag iallafall att det räcker att vi badar regelbundet med flickorna. 

Så invigde vi hushållassistenten från Kangos, alltså väldigt gammal, men ny för oss. Brödet blev bra tror jag, men jag glömde saltet för mitt i brödbaket började jag städa skafferiet och laga linssoppa och klä på Majken och Ester. Och så fastade jag och var nog lite lagom yr. Jag förstår dom som tycker att det är konstigt att man fastar. Att man som människa istället borde kunna äta lagom och träna tillräckligt. Men nu fixar inte jag det så jättebra och har dragit på mig extra kilon under åren. Jag försöker ta mig tillbaka till den vikt jag tror är lagom till min längd och då fastar jag. Jag hoppas nå fram och sen fasta en dag i veckan för hälsans skull. 

Annars så förstår jag att det här som är livet. Alla tvivel, all oro, all glädje, all trötthet, all tvätt, all bakning, all matlagning, allt ansvar, all ensamhet och all gemenskap. Det är det här som här livet och vissa perioder är tyngre än andra och tvivlen fler och oron större. Idag kom jag på att jag inte skulle köpa någon julklappsbok till pappa. Han som slukade dom han fick redan under mellandagarna. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Undrar vad o hur mycket du dricker de dagar du fastar?

Undrar också om du, som verkar medveten om mycket, har någon uppfattning om detta med hälsorisker för mindre barn som utsätts för mobil/ smartph.strålning och trådlösa nätverk?

Maria sa...

Hej
Jag dricker jättemycket grönt te för att hålla bort hungern och kaffe på förmiddagen däremot inte så värst mkt vatten alls. Har svårt för att dricka vatten bara så där. Jag är sällan törstig utan dricker oftast bara ett glas vatten till lunch och middag.

Det här med strålning kan jag inget om. Tänker att jag är lite rädd fast tänker samtidigt att utvecklingen knappast går att stoppa. Mina tonåringar lever med sina telefoner och skoldatorer dygnet runt. Jag håller bara tummarna att det inte är farligt.