Kvällens middag blev så god. Vi har matkasse den här veckan och det är lite si och så ibland med den, men idag blev jag helt supernöjd, kanske för att jag verkligen gillar lax i alla former. Finns inget jag så ofta blir sugen på som lax, ja det skulle vara godis då. Kokt potatis, rimmad lax och äppelsalsa. Laxen (750 gram) skulle skäras i en cm tjocka skivor och sedan vändas i salt - och sockeblandning ( 3 matskedar salt + 1.5 matsked socker) och stå i rumsvarmt i 20 min, sen skulle den sköljas av och torkas i lite hushållspapper och stekas i varm stekpanna/grillpanna snabbt, typ 30 sek på varje sida. Men jag stekte längre för jag ville inte chansa på att servera halvrå lax och sen skulle kanske inte barnen vilja äta. I äppelsalsan hade jag tre finhackade äpplen, tre matskedar pepparrot, 1 knapp matsked fransk senap, salt, peppar och 2 dl créme fraiche.
Maten räckte precis till oss åtta, kanske kunde vi ha ätit lite mera lax om det funnits.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar