tisdag 22 oktober 2013

Jag och min man enligt Ester

Jag är kär i dig sa hon idag. Och jag är kär i dig Ester. Bara det där att du har velat höra Molly och Sus tre kvällar i sträck och den där läskiga monsterboken. Molly och Sus är tvillingar och sitter fast i håret med varandra. Hög igenkänning skulle jag tro. 

Kvällens middag blev så god. Vi har matkasse den här veckan och det är lite si och så ibland med den, men idag blev jag helt supernöjd, kanske för att jag verkligen gillar lax i alla former. Finns inget jag så ofta blir sugen på som lax, ja det skulle vara godis då. Kokt potatis, rimmad lax och äppelsalsa. Laxen (750 gram) skulle skäras i en cm tjocka skivor och sedan vändas i salt - och sockeblandning  ( 3 matskedar salt + 1.5 matsked socker) och stå i rumsvarmt i 20 min, sen skulle den sköljas av och torkas i lite hushållspapper och stekas i varm stekpanna/grillpanna snabbt, typ 30 sek på varje sida. Men jag stekte längre för jag ville inte chansa på att servera halvrå lax och sen skulle kanske inte barnen vilja äta. I äppelsalsan hade jag tre finhackade äpplen, tre matskedar pepparrot, 1 knapp matsked fransk senap, salt, peppar och 2 dl créme fraiche.
Maten räckte precis till oss åtta, kanske kunde vi ha ätit lite mera lax om det funnits. 

En annan sak, en helt annan sak, är att ibland känner jag att jag skulle vilja komma på hur man förändrar saker. Fy vad frustrerande när man står och stampar och hamnar i den där himla vinkelvolten.

Inga kommentarer: