söndag 27 oktober 2013

Sagostund

På bibblan idag skulle jag ha sagostund, men det var så lugnt så jag trodde inte någon skulle komma. Men plötsligt var tre små barn där och ville vara med tillsammans med sina föräldrar. Det blev fint. Jag hade med en gammal koffert från min pappas farbror Viktor. I den hade jag en tavla med höstlöv som jag hängde upp och så läste jag Bu och Bä får besök, en fin bok om Bu och Bä som krattar löv och hittar en katt i ett träd. Sen berättade jag Sagan om den lilla, lilla gumman. Jag hade hittat lite saker hemma som passade till sagan och efter den passade det att sjunga Här ligger vår lilla fru katt. I kofferten hittade jag sen en pekbok där man får gissa vilket djur som gömt sig och sist av allt läste jag en ABC-bok av Stina och Carin Wirsén. Av allt i mitt jobb är det det här som ger mig mest. Jag känner mig levande även om det känns lite pirrigt varje gång.

Innan jobbet for jag och storhandlade. Jag hade en timme på mig, det blev stressigt, men det gick. Så nu när jag kom hem efter jobbet gjorde jag en så god kycklingrätt. Lånade en Allt om mat på jobbet och där fanns den. 

Gratinerad parmesankyckling
För 4 pers
(Jag gjorde ungefär en dubbelsats och en form med quornfiléer för ett av barnen är vegetarian)

800 g kycklingfiléer
Salt
Peppar
Fryst Bladspenat 450 gram
2.5 dl mellangrädde ( jag tog vanlig)
0.5 msk dijonsenap
0.5 msk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta pressad
1 hönsbuljong ( jag tog en grönsaksbuljong)
1 kryddmått peppar
0.5 tsk salt
2 dl parmesanost

Basmatiris

Jag stekte kycklingen så den fick färg och saltade och pepprade. Jag tinade spenaten och pressade ur vätskan. Sen kokar man snabbt ihop såsen som består av grädde, dijonsenap, vitvinsvinäger, hönsbuljong, peppar och salt. Längst ner i formen lägger man spenaten och ovanpå placeras kycklingen. Sen häller man på såsen och sist strör man på parmesanost. Så ska den gräddas på 225 grader i ca. 25 minuter. Sist kokar man riset och jag gjorde en liten sallad också även om det fanns gott om spenat. Enkelt och väldigt mumsigt. 

I morse gick jag på promenad med min promenadkompis och hon hade glömt att ställa tillbaka klockan så vid åtta idag hade jag redan hunnit med en timmes promenad så dagen blev lång. Och det var skönt med en riktigt lång dag.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för receptet. Det här ska jag prova :)
Michaela

Maria sa...

Hej
Ja gör det. Hoppas ni kommer att gilla. Här gillade alla och det är ovanligt!

LMR sa...

Åh vad mina barn har älskat Bu och Bä! Minns den du skriver om och den då de beger sig ner till affären för att handla och på hembägen tappar ett kålhuvud som blir till ett stort snöklot när det rullar i nedförsbacke.

Nisse-böckerna och Gustav och snåla glasstanten har de också tyckt mycket om. Nisse-böckerna ligger paret Landström bakom, boken om Gustav är illustrerad av herr L.

mammamaria sa...

Det där lät ju hur mumsigt som helst. Jag älskar då man lägger ut och delar med sig av sina matrecept. Kram

Maria sa...

Hej Lena
Gustav och snåla glasstanten har varit en riktig favorit här hemma också! Och Nisse-böckerna också. Så enkla böcker, men ändå så händelserika!

Maria sa...

Hej Maria
Jag älskar också att läsa andras recept. Kul att du också gillar! Kram