söndag 19 juni 2011

Ensamstående

Tredje dagen som ensamstående mor. Jag har klarat det både bra och riktigt dåligt. Riktigt dåligt igår på Stadium med dottern på 12 som skulle köpa andra bikinin inom en väldigt kort tidsperiod. Den andra dottern skulle köpa crocs (dom skorna är tydligen här för att stanna). Hon var klar på en minut för sån är hon och sen väntade vi och väntade. Till slut letade vi upp den andra som hade fastnat där bland bikinsarna och så klart valt en med såna där kuddar i. Varför ska man ha det? Har dom någon funktion när man badar eller är det någon annan anledning till dom. Den anledningen som gör att jag inte har lust att köpa en sån till min tolvåring. Vi köpte en exakt sån för en vecka sedan för då blev det samma diskussion och den gick ut ungefär på att ingen annan var fin. Nu exakt samma sak men med slutorden att jag var dum. Och jag blev så arg, ungefär som en tvååring blev jag. Stegade med tvååringens ilskna steg mot kassan och köpte den där bikinin som jag inte ville att hon skulle köpa och jag var arg i säkert en kvart och sen började till och med tårarna rinna för då blev jag så himla less på mig själv och osäker. Så där ska man så klart inte reagera. Men hur gör man? Hur gör man med kläder som man inte vill att barnen ska ha på sig för dom signalerar något som inte känns bra. Hur gör man när man blir tokig på ens dotter när hennes vilja är stark till och med starkare? Och ska man bara acceptera att dom har till exempel kläder som känns helt fel?

Och bakom mig i kön, sen när jag skulle gå, så står den där pappan från dagis som är så himla fin. Full av tålamod och klokskap och jag blev bara genom att se honom änu mer påmind om min uselhet. Från och med nu får i alla fall min man handla kläder med henne. Jag har gjort det för sista gången på ett tag i alla fall.

Sen blev ju dagen bättre för den kunde ju inte bli sämre. Mest står jag i köket och tömmer eller fyller maskinen och det är ju kanske inte så kul, men så blir det när alla är lediga. Därför tror jag att det blir bra med Gotland även om vi inte precis ska bo på all-inclusive utan i en liten stuga.

Och Ernst har räknat ut att vi har 14 tandborstar bara på toan här nere och ett antal däruppe. Varför, undrar han. Och det jag undrar då är varför det ändå inte finns någon till alla när vi ska gå och lägga oss.

1 kommentar:

johannapannan sa...

du.. vet du.. sådana där tillfällen när man verkligen inte är "den bästa föräldern" har nog alla. Jag tror du är fantastisk och tålmodig och jag vet inte heller hur jag ska göra när jag står inför "jag vill köpa utmanande kläder"-tiden..
Styrka!!