lördag 11 juni 2011

Världens varmaste dag

igen. Och då var jag tvungen, ja det kändes så i alla fall, att göra ärenden på stan. Häftstift, bunkar att göra goda degar i, skor till Joen, örhängen till Signe så inte hålen växer igen, solglasögon till Ernst, sandaler till Ella och kofta till henne, superlim till huset. En timme skulle det ta och sen skulle vi bada. Innan vi kom iväg så hade flera timmar gått och sen så tog allt jätte lång tid och jag hade Ella och Joen med mig. Och dom kom på nere på stan en hel del annat som dom bara måste ha och jag kom på en del som dom andra och jag måste ha. Det kändes som att det var ett hål i min plånbok. Fick gå till bankomaten och kolla om jag verkligen hade täckning för en bikini, tre t-shirtar, ett par ganska gräsliga plasttofflor, shorts till Signe, byxor till Signe, en slev, en slickepott, en trägaffel och två fina flaskor att blanda saft i, linnen till mig. Och täckning hade jag visst men nu är pengarna nästan slut och ändå blev det inga sandaler. Jag kan ju ha mina converse, sa Ella. Koftan hon skulle ha tog över en timme att hitta och det bidde ingen kofta utan en t-shirt. Att handla med henne är en prövning. Nästa gång måste min man åka. Ett tag kändes det som att jag bara inte orkade med ytterligare en affär där inte KOFTAN fanns.

Sen åkte vi hem och drack kaffe och badet blev efter middagen istället utan Majken och Ester och jag som stannade hemma. En tur till stan knäcker mig fullständigt. Ella fotar så mycket just nu. En del så fina bilder. Hon har fotat Majken som luktar på syrenen som luktar så gott.









Majken och Ella målar




6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag var på stan och provade bikinis i värmen, vilken skräckupplevelse! Jag hittade en till slut, precis när jag var redo att ge upp.
Julia är upptagen tisdag, torsdag och Simon tisdag. Vad gör ni på onsdag kväll, har ni tid för sommarfika hos oss kanske? eller har ni lust att komma i helgen?

Kram U

Maria sa...

Vi kommer gärna på onsdag, fast Joen åker till Örebro vid åttatiden. Kan vi träffas på ett ganska tidigt fika. Sen åker Bengt till Örebro på fredag. Och sen blir det Gotland. Det skulle vara roligt att träffas på onsdag. Kram Maria

PS en bikini skulle jag också behöva. Tur att du hittade en, det brukar ju vara så svårt

Anonym sa...

Tidigt fika blir toppen eller ska vi ta en enkel middag kanske? Vi kan bjuda er på hamburgare om ni vill.

Gotland, lyckans er. Hur länge blir ni där? Vi har pratat lite löst om att åka dit nästa sommar kanske. I år blir det Turkiet.

http://www.teknat.umu.se/forskarlager skulle detta kunna vara något för Joen. Simon vill om han har med en kompis så jag försöker hitta en!

Maria sa...

Hej
Det blir jätte bra att vi kan ses och bra och gott med hamburgare. När ska vi komma, vi är lediga hela dagen både jag och Bengt? Jag ska kolla på den där länken och prata med Joen.Vi ska vara två veckor på Gotland, eller lite knappt två blir det. Jag längtar, jag har inte varit där sen jag var 6 år...

Anonym sa...

Vid fyra blir bra att ni kommer. Passar det, äntligen kan vi ses!

Maria sa...

Fyra passar oss bra. Vad kul!