lördag 18 juni 2011

Sommarlovets första dag

Majken och Ester gillar att trängas i enkelvagnen



Det är konstigt att ha en fjärdedels familj i Örebro. Där har jag aldrig ens varit. Undrar om det är fint? Joen har ont i hälsenan och igår regnade det och han hade inga regnkläder. Men nu är ju min man där så då får dom väl köpa regnkläder och kanske hälinlägg som grannen tipsade om, för fotbollsskor har ingen, vad var det nu hon sa, fjädring? Nä det var nog inte så hon sa. Tänk att man blivit en fotbollsmamma, lite galet eftersom jag inte var bra på idrott, inte på nått faktiskt.


I förra huset var jag så mörkrädd dom första åren när min man var bortrest. Jag orkar inte ens gå in på allt jag gjorde när jag var ensam hemma för det var så mycket som skulle kollas innan jag kunde gå och lägga mig. Men nu är jag inte rädd, eller kanske lite då. Men jag tror att det är källarens storlek som gör skillnaden. Vi hade så stor källare i förra huset och jag var tvungen att kolla att ingen gömde sig i den, och det tog tid och mod. Så nu har jag sovit ganska bra förutom att jag lägger mig så sent. Jag är inte trött på kvällen längre, men på dan och när jag lägger Majken och Ester.


Igår var jag på sjukhuset och tittade på konst. Dom har byggt ett nytt hus på sjukhuset där sjuka barn får hjälp och när man bygger så måste kanske 1% gå till konst. Och vi har en konstvetare i vår arbetsgrupp så hon gick runt med oss och visade oss konst. Det var så fint att gå där och titta på konsten. Och så skymtade jag förlossningshuset där alla mina barn fötts och då får jag alltid en speciell känsla. Det är ju det största som någonsin hänt. Finns ingenting som ärså levande som just det. Överhuvudtaget så hade jag en så mysig sista dag på jobbet innan mitt långa sommarlov. Men nu slutar en och hon som arbetstränat slutar också. Det känns faktiskt riktigt tråkigt och ledsamt.

2 kommentarer:

Familjen Tapper-Kaller sa...

Hoppas att ni får ett riktigt härligt sommarlov! Tänk vad härligt att slippa att stressiga mornar!
Kram.

Maria sa...

Ja jätte skönt faktiskt och jag är ledig så länge så det känns underbart. KraM