lördag 16 juli 2011

Om att vara ledig eller inteIgår tänkte jag att jag vill vara hemma med Majken och Ester ett år till, eller jag och min man lite tid var. Dom leker här på gården, rullar ner för slänten, springer på studsmattan, plockar blåbär och jordgubbar. Ska dom börja dagis snart? Fast det är klart sen blir det vinter och då känner man sig lite isolerad, inte en kotte ute på gatorna och alla lekparker insnöade. Men inte känns det som att Majken och Ester har behov av dagis än på ett tag. Dom där stressiga mornarna är hemska. Jag hoppas på något sätt att vi ska hitta bra sätt att ta oss an dom i vinter. Vill inte ha dom där mornarna när man inte hittar någonting, Joen plötsligt vill ha skjuts till skolan, Ellas kompisar står i hallen helt klara och väntar på henne, Majken och Ester vill ha på sig något annat och jag som dricker kaffe alldeles för länge. Och så dom där fredagmornarna när vi har möte på jobbet och alla sitter där och har redan börjat när jag kommer insläntrande.


Men man kan ju inte vara ledig jämt. Jag tycker om vardagen när folk i alla storlekar (förutom majken -och esterstorlek som jag skulle vilja ha hemma ett tag till) har sina sysslor som dom gör ett tag, men än så länge så vill jag ha sommarlov. Sommarlov med så mycket tid så att till exempel Ernst kan bygga en linbana som man kan skicka frukostmackan på.


Ella kom hem från ridlägret igår. Jag fick så bra intryck av lägret, platsen och personalen. Sån skillnad mot förra årets läger på en annan plats med en annan ledare. Dit ville jag inte skicka henne igen, men till årets ställe får hon åka igen om hon vill och om hon sparar pengar! Jag försöker få barnen att spara lite pengar. Är inte så bra på det själv, men vill verkligen att barnen ska lära sig. Och fritidsaktiviteter, som till exempel ridningen, är väldigt dyra.


2 kommentarer:

Maria sa...

Hej. Vill bara säga att jag läser här, men har inte hunnit skriva på ett tag. Hoppas att ni har det bra!

Familjen Tapper-Kaller sa...

Vilken fin linbana! Det är så underbart barn. Den där fantasin som barn har. Härligt!