lördag 21 november 2009

Pizza, loppis och skönhet

Vi har ätit jätte tjock pizza till lunchmiddag på restaurang så då slapp vi laga mat på hela dagen. Fortfarande proppmätt fast då har jag ju drygat ut med lördagsgodis också. Fast jag gjorde lite mat ändå för jag hade kokat kikärtor för flera dagar sedan som kanske höll på att bli för gamla så det blev någon slags gryta. Men den får vi äta en annan dag. Vi skulle städa också idag men det blev kanske inte så mycket med den saken. Min man steg upp fem i morse och kunde inte somna om så han har somnat lite varstans idag, bland annat i en stol på Myrornas med Majken och Ester i famnen.

Vi hann alltså med en loppisrunda på Myrornas och ett till ställe. Jag köpte ett tyg med änglar, ganska barnsligt men sött ändå, en broderad bonad med Gud som haver.... I bilen började vi skratta för barnen såg arga ut när dom bad på bonaden. Kanske var det en darrig hand som hade borderat. Barnen köpte varsin bok, en köpte till och med två. Och så köpte jag en till julbonad som jag inte kan bestämma mig för om den är ful eller fin. Kanske mittemellan sa dottern E klokt. På det andra stället såg jag så klart ett fint skåp som jag ville ha. Min man himlade med ögonen.

Så det blev så klart inget skåp.

Skönhet i mitt hem skriker min kropp efter nu. Gammalt, nött och vackert gillar jag. Min man brukar säga att han gillar 60-talslyx och jag typ bondromantik. Resultatet är något, jag vet inte vad, men vi bor i alla fall i ett allt annat än lyxigt femtiotalshus. Byggt av en gammal sjökapten en gång i tiden.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag orkade mig ut en sväng i helgen. Jag köpte bara en sak, och den är till dig. Kunde bara inte motstå när jag såg den. Det är inget märkvärdigt, inget dyrt, men vackert tycker jag. Blir du nyfiken? I så fall måste vi träffas snart.

Maria sa...

Jätte jätte nyfiken blev jag. Är det du Ulrika. Jag vill gärna träffas!!! Vilken dag. Passar onsdag bäst för dig fortfarande?

Anonym sa...

Det är jag och onsdagar passar bäst. Men denna har jag annat för mig så vi kanske kan ses nästa onsdag.

/ Ulrika

Anonym sa...

En sån härlig dag det låter som, jag blev glad när jag läste, det var som om jag smygkikade in i ert liv!