söndag 1 november 2009

Vänt sängen

Vi har så trångt i vårat sovrum . Vi har en dubbelsäng där för närvarande jag och bäbisarna sover, en extrasäng där min man och barn som kommer på natten sover. En spjälsäng där vi har kläder i drivor och så lite annat smått och gott har vi klämt in i rummet.

Men nu har vi vänt dubbelsängen så den står med ena långsidan mot en vägg så inte bäbisarna kan ramla ut. Jag ligger ytterst och när jag ammar dom på nätterna så ammar jag en uppe vid huvudkudden och så den andra nere i fotändan då hamnar dom alltid på insidan. Nu fick inte extrasängen riktigt plats så nu sover min man på en madrass på golvet. Jag tror att han känner sig så där. Men han tror att han ska sparka på bäbisarna nu när dom blivit större och rör sig så mycket i sängen.

Och jag tänker att kanske bäbisarna sov extra dåligt i natt för att vi vänt sängen för dom kanske är precis som jag som trivs bäst att sova på exakt samma ställe jämt. Min man har någon gång föreslagit att vi ska byta sida i sängen. För mig känns det som att byta värld. Aldrig vill jag det. Och nu ve och fasa har vi flyttat hela sängen och jag måste nyorientera mig och bäbisarna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, det låter lite jobbigt i mina öron. Vi är så bortskämda med Skruttan som sover i egen säng hela natten. Men hon kanske tar igen det med råge sen när hon blir större och kommer knatandes in till oss. När jag var liten så sa jag till min mamma & pappa när de nattat mig; "nu kan ni gå för jag ska sova nu!" Haha!

Zachrissons sa...

Hej Maria!
Läser med ett leende på läpparna eftersom jag känner igen mig. Har alltid sovit på samma sida och när barnen var små sov min man med benen på en fåtölj för att ge plats åt ammande bäbisar.

johannapannan sa...

som här! jag sover med tvillsen i vår säng, A sover i en annan med de som kommer vandrande (oftast Z)

Det man måste vara på det klara med är att bägge är OK med detta.. att man pratar om det att man saknar varandra i sängen.. och att man eeeh hälsar på varandra. mohahahaha.

Tids nog har ni sängen tillbaka. :-)

kram!

Maria sa...

Hej
Jag är så van med att ha bäbisar och framför allt barn i sängen och sover oftast jätte bra.Jag är så där så jag vill ha dom nära när dom är små bäbisar och tvillingar tycker jag är mest praktiskt att amma så där en vid huvudkudden och en i fotändan. Gjorde likadant förra gången. Men att flytta sängen har jag inte gjort sedan vi flyttade in här för sju år sen. Så det var riktigt stort. Det är roligt att höra hur andra löser sina nätter med bäbisar, att sova med benen på en fåtölj var en kul lösning. Ska tipsa min man om han ledsnar på madrassen.