onsdag 16 mars 2011

Sjukisar

Ester sjuk, Majken halvsjuk, Ella sjuk. Efter ledigheten har jag jobbat en och en halv dag och nu hemma igen. Igår var min man hemma. Tänker att så är det bara när man har småbarn och många barn. Men samtidigt lite dåligt samvete, fast försöker att inte ha.

Igår när jag hade läst saga på jobbet för en åk 2, Ingen rövare finns i skogen, så fick jag så fint beröm av fröken så jag tappade aptiten. Lunchen växte i munnen. Det var så fint och oväntat. Och samtidigt jag har tid att förbereda den där sagan medan man i skolan har en massa saker att förbereda hela tiden. Så därför känns det lite oförtjänt för det är ju på något sätt bara mitt jobb. Men ändå blev jag så glad och peppad att fortsätta med mina sagor. Och det är det absolut roligaste momentet i mitt jobb. Och läs den om du inte redan gjort det och njut av underbara bilder av Ilon Wikland.

Och nu har jag beställt böcker till Majken och Esters tvåårsdag och platsmattor från Brita of sweden fast vi fick helt galna räkningar från Umeå energi igår. Tre stycken. Dubbelt boende i en månad kändes i plånboken. Och en fjällsemester, och flyttstädning, besiktningar och allt möjligt konstigt vi har betalt dom sista månaderna.

Men nu tänker jag inte på det mer. Acceptera får jag göra. Och vi har ju ändå valt själva.

3 kommentarer:

Maria sa...

Jag vill också ha sådana plastmattor. Såg en toksnygg vit-röd i någon tidning...

Grattis till sagoberömmet! Sug åt dig och njut!!

Anonym sa...

Roligt att du orkar skriva igen! Ungarna på "ditt" bibliotek har tur dom. Tänk om alla barn fick sagor från en sagotant, men det finns ju inte särskilt mycket tant i dig, än. Kan du bli tant? Själv ser jag nästan fram emot det, det verkar skönare än 40+. Kram / E

Maria sa...

Hej maria
Ja visst är dom fina och kuddarna. Blir lite förälskad. Beställde en grönvit och en blommig på rea.Kram maria

Jo E det är mkt tant i mig. Rynkig och allt har jag blivit. Och kan inte sova när det är fullmåne.Är man tant då? Och du som är en så fantastisk 40+ blir nog lika fantastisk som tant. kram maria