torsdag 31 mars 2011

Sol


Solen lyser, gruset tittar fram. Äntligen. Jag vill kunna vara ute på gården. Tänker som alla andra år att vi ska plantera en massa. Lånade Stefan Sundströms bok om odling. Försöker förstå, men det är ju jätte svårt. Har någon slags kunskapslucka när det gäller odling.


Nu har jag, småflickorna och äldsta sonen varit på sjukhuset hos tandläkaren. Han skulle laga två tänder som han lagat förut men som blvit dåliga igen. Han fick konstiga 6-årständer. Tandläkaren säger att jag kanske hade någon infektion som påverkade tänderna, eller anlagen till dom, hur det nu är, när han låg i magen. Ska jag laga sa Joen i väntrummet, men jag är inte förberedd. Det kanske var bra att han inte var det, det blir nog bara värre då. Gå där att tänka att snart är det dags att borra. Men bara en tand blev lagad och inte den andra för han tyckte att det var jobbigt att gapa så mycket.


Han har faktsikt en väldigt gullig tandläkare med en massa tålamod. När han var yngre och lagade samma tänder förra gången så torkade hon hans tårar och gosade med honom när han var ledsen. Om alla tandläkare var så så skulle ingen ha tandläkarskräck. Det är jag övertygad om. Nu går ju var och varannan vuxen om kring med tandläkarskräck. Själv är jag mest rädd för den där bedövningssprutan. Den gräver sig alldeles för långt in för min smak. In i benet. Hade det inte varit för den så hade tandläkaren varit okej. Men nu i veckan lagade jag en liten, liten grej på en tand som var lagad tidigare och då gick till och med bedövningen bra. Så kanske jag vänjer mig.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka härliga bilder! Lite "morgontrötta, suddiga" gör väl inget. Jag längtar också efter att vara ute i sol, sol... Kram / E

Maria sa...

Ja solen. Idag kom den. Vad fint det var. Kram