torsdag 10 maj 2012

Inte så sociala precis

Jag har verkligen inte mycket att skriva just nu. Majken är fortfarande sjuk. Feber, hostig och snorig. Idag är jag ju ledig egentligen, men jag skulle vara med på ett möte så då delade vi, jag och min man,  på dan. Sen har vi varit på Ellas skola och gått på kafé. Ella har bakat hela veckan och nu var hon servitris. Så kom den där känslan över mig, så få vi känner. Vi sitter oftast ensamma vår familj. Är vi inte nog sociala? Nä det är vi nog inte och så tar vi ju ganska stor plats. Det där med sociala så har vi ännu inte pratat med grannarna på ena sidan om oss. Lite knepigt, jag vet. Jo jag har sagt hej och min man har kanske sagt något ord eller två. Men till vårt försvar kan sägas att dom inte var hemma på hela sommaren och inte så ofta på helgerna heller. Men dagens skolbesök slutade med att delar av vår familj, 5 stycken, gick till lekparken på skolan och lekte.

Sen har Ester haft utbrott på Konsum, legat på golvet vid kassan och skrikit. Oj, varför gick jag hit, så viktigt var det väl inte att handla frukt precis, hann jag tänka.Så står man där, försöker se samlad ut när ens inre krisar. Men sen när vi gick förbi en lekpark på hemvägen blev hon glad.  Ja hon är ju som Katten i Katt kan så det blir lite upprörda känslor om vartannat.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Ni är några av de mest varma och intressanta personer vi känner. Och inte är det alltid så lätt att orka vara det vi kallar sociala. Trots att jag tror att jag har ganska lätt för att t.ex. småprata och så... händer det mig ofta att det känns lite jobbigt, på fotbollsmatcher, föräldramöten, Öppna Hus. Och då har jag inte ens längre någon som ropar, som det behöver bytas blöja på, som får utbrott i affären...

Det viktigaste kanske är att få fatt på Om vi längtar och Vad vi längtar efter. Jag tycker det är normalt att inte ha så mycket tid/energi över med en stor och härlig familj. Blir snarare skeptisk till de som "hinner och vill allt".

KRAM/E

fembarnsmamman sa...

Så känner vi också. Men har insett att det är väldigt svårt att hinna med och vara social när vi försöker att se till alla barnens bästa och möta deras behov. Tiden räcker liksom inte till.
Det är nog så här ett tag och tänker att social det kanske jag hinner med sedan. Vet i alla fall att jag inte saknar det just nu. Och så brukar vi säga att våra vänner, grannar och släkt är välkomna in i det som är vårt dagliga liv. En liten stund för slöprat finns alltid.
Krya på er och trevlig helg.

Maria sa...

Hej E
Det låter så bra och rätt att vi ska få fatt på om vi längtar och vad vi längtar efter.Du är varmast av alla. Kram

Maria sa...

Hej fembarnsmamman
Vad bra att höra att någon upplever att det som vi. Det låter fint att säga att släkt, vänner och grannar är välkomna till ert dagliga liv.Trevlig helg

Maria sa...

Hej E
Det låter så bra och rätt att vi ska få fatt på om vi längtar och vad vi längtar efter.Du är varmast av alla. Kram