söndag 30 november 2008

En fin dag

Jag har sovit länge idag. Fick i och för sig ingen egen stund på morgonen, men det är ganska skönt att sova också. Igår var en sådan bra dag, blev lite smålycklig av den. Hemmet blev lite mysigare och jag blev lite gladare.

På dagen var det kompisar här och vi var hemma allihopa på förmiddagen och sedan storhandlade jag på OBS (som det inte heter längre) och impulsköpte en julstjärna i papper på röd fot. Jag ville ha en ny stjärna som inte skulle vara i papper och nu blev det det ändå. Jag har börjat sukta efter en sån som mina föräldrar hade i någon slags stråmaterial. Jag måste nog söka mig bort från stormarknader för att hitta det. Sedan handlade jag massa bakgrejer som blockchoklad, knäckformar, mjöl, sirap, saffran, kesella. Nu blir jag ganska besviken om det inte kommer att bakas en del här i huset de närmaste veckorna.

Sedan åt vi lunch hemma lite sent och tog en sväng på en julmarknad, jag och dottern och jag träffade så många jag kände. Fler än jag träffat på hela den här hösten och vintern och det kändes så där bra och det folkskygga verkar så smått ha försvunnit. På kvällen var vi sedan bortbjudna på middag och det kunde bara inte bli bättre. Det var så trevligt och det var så gott och på hemvägen, ganska sent, så satt vi i bilen på mörka vintervägar och det kändes som att jag hade velat köra långt och bara sitta där i en varm bil och barnen skulle somna och ...men vi var hemma ganska snabb och nu är det första advent.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh så känslofullt du kan berätta Maria..det var precis som om jag också satt där i din varma bil i en mörk vinterväg..Adventstjärnan i halmstrå har vi också haft, tyvärr gick den sönder för några år sedan. Jag blev så nostalgisk när du nämde stjärnan. Den var min absoluta favorit och JAG har inte hittat en liknande hur jag än letat. Det var nog en från 60-70 talet kan jag tänka mig. Tipsa mig om du hittar. Vad mysigt du haft det. Skönt att du har sådanan dagar så din själ och kropp får en "andningspaus". Må så bra i fortsättningen och fortsätt klappa magen ömt
varm kram från Gunnel (Gu)