söndag 1 november 2009

Om söndag

Smekmånadersfasen är över och bäbisarna sover inte längre jätte bra på nätterna.Känner mig inte utvilad när jag vaknar. Och det har jag faktiskt varit i flera månader med några undantag. Surmamma har jag känt mig lite som under höstlovet fast samtidigt närmamma. Det jag måste undvika är för många timmar inomhus. Jag känner att jag förvandlas till något grått och dammigt om jag inte får frisk luft. En sådan dag gick vi ut i skogen som ligger alldeles bredvid vid fyratiden och jag kände hur livet återvände. Så jag ska inte glömma bort att gå ut. Jag måste komma ihåg det när gråheten kommer.

Igår när vi hade varit och storhandlat, 2 vuxna och fyra barn, i trängseln så var vi trötta när vi kom hem. Vi tog oss en kopp kaffe i köket, packade upp, ammade och så gick jag in i vardagsrummet och tyckte att allt var så fint. Ljuset, rummet, soffan, stöket.

Ibland glömmer jag att se på mig själv och min omgivning med kärlek, men ibland kommer jag ihåg det.

Sedan skulle jag ju kunna berätta om konflikterna med en tolvåring med ny, dyr mobil och ett hav av kompisar men jag väljer att avstå för jag har bestämt att nu måste vi prata med varandra istället för att kivas.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det skulle vara så roligt att träffas igen. Över en kopp och ett vackert pacanwinerbröd. Prata bort en stund och gosa med småttingarna.
Jag slutar vid lunch på onsdag och fredag.

Har ni tid?

Kram U

Anonym sa...

pecan, menar jag naturligtvis!

Maria sa...

Hej
Dig vill jag alltid träffa och fika vill jag också alltid. Vilken dag vill du helst? För mig tror jag båda passar lika bra.
Kram Maria

Anonym sa...

onsdag passar bäst när jag tänker efter. Jag åker till S-vall om de mår bättre där nästa helg.Amanda har testat positivt på svininfluensa och äter nu tamiflu eftersom hon är astmatiker. Även min mamma har fått tamiflu, insjukande idag och har också astma.
Amanda har inte varit så väldigt dålig, hennes far har betydligt besvärligare.
Synd, jag hade velat träffa smågrisarna redan i helgen.

Maria sa...

Hej Ulrika
Stackarna. Hoppas att dom har börjat bli bättre. Är det imorgon onsdag du menar eller nästa? Blev plötsligt osäker när jag läste ditt svar. Jag kan imorgon men även nästa.Kramar Maria