måndag 1 mars 2010

Biohelg

Det blev en riktig biohelg. Jag och E och S var ju på bio och så igår var min äldsta med två kompisar på Avatar. Och det kändes bra att han gör något "kulturellt" för han sportar ju mest hela tiden. Men filmen var dyr, 150 kronor. Det klart att man inte kan gå på bio ofta med såna priser. Och så hade han handlat snacks och en dricka för 49 kronor. Okej han går inte ofta på bio men jag känner ändå att vad konstigt det blir när ett biobesök går på 200 kronor. Och jag har pratat om det där tidigare att man inte får handla snacks och sånt för så mycket när man går på bio.

Men det hade han glömt. Och sen så tycker jag inte att man behöver köpa en dricka när man ska gå på film. Bli kissnödig på bio. Det är ju jobbigt och dyrt.

Fast jag ville inte ta ifrån honom bioglädjen, men nu ska jag inte glömma bort att komma ihåg att nästa gång så ska det inte bli så dyrt...

Mitt stora barn, snart tonåring.

Igår när en kompis var här hemma så spelade dom innebandy i vardagsrummet och jag satt bredvid och gjorde annat. Så hör jag hur han säger: Min pappa har gjort....Vad det var kommer jag inte ihåg, men jag blev alldeles varm inombords. Jag har ju märkt att han tycker att jag kan vara så pinsam ibland i fel sammanhang, men inte pappa. Han är inte pinsam. Han är exakt så diskret som situationen kräver. Och när jag hörde honom berätta om sin pappa så där för kompisen blev jag så himla glad. Jag vet inte varför. Kanske bara det att jag förstår hur mycket han tycker om.

3 kommentarer:

Familjen Tapper-Kaller sa...

Hej!
Vad roligt att höra att ni kom iväg på Vildingbio! Och att ni tyckte om den så klart.
Såg ni den med svenskt tal eller engelskt? Var du där med dina 8-åringar?
Det var också jättekul att se lite foton. Majken verkar vara en riktig liten busa. Så söt! Ester också.

Fina sockor. Helt otroligt att du hinner.

Kram, Karin

Anonym sa...

Ja, jag fyller på - helt otroligt att du hinner! Allt! Viktigt! Sara och jag såg Vildingarnas land förra helgen och vi var ensamma i salongen. Hon tyckte om Vildingarna men det hon mest pratat om var att vi var ENSAMMA i salongen, hon skrev om det i händelseboken i skolan dagen efter. Och så tror jag att du också är tillräckligt diskret, när det väl gäller. Alla kan ju inte vara sådär omänskligt diskreta, jämt. Hoppas jag. Kram / E

Maria sa...

Hej Karin
Vi såg den med svenskt tal. Det var bara den som gick här. Det som blev lite konstigt var att det dom sa inte stämde överens med textremsan och det där la E och S (åttaåringarna, det var med dom jag var där) märke till. Det blev som ett litet störningsmoment, men mest i början. Ja Majken håller på att bli riktigt busig, ja Ester också när jag tänker efter. Hällde ut min kaffekopp nyss. Fast kaffet var kallt så det gick bra med dom, sämre med mattan. Det är hemskt mycket jag inte hinner....
Kram Maria

Hej Elisabet
Allt hinner jag inte. Till exempel så städar jag ju inte. Eller lite förresten.

Det var inte många när vi var på bio heller men vi var inte helt ensamma. Jag förstår om det kändes lite annorlunda för Sara.

Jag lär ju mig att vara så där lite mer diskret, men inte tillräckligt tror jag. Men jag håller med att man ju inte bli så diskret som man blir helt utplånad.
Många kramar
Hoppas vi kan ses snart....