torsdag 18 mars 2010

Ja ha

Jag måste gå mattekurs nu. Har verkligen glömt allt och nu sitter jag här med en tolvåring, snart tretton och min man går jour. Han gråter över mattetalen och mina ögon är grusiga efter läggning av Majken och Ester plus en del annat jobb jag har pysslat med här hemma. Tvättat, diskat, plockat, bytt blöjor, lagat middag, tröstat, busat, passat tider, druckit kaffe, ätit trasiga falaflar.

Plötsligt ska jag omvandla m/s till km/h och sånt. Jag ska förstå vilken tid tåget kommer fram och hur fort fågeln flyger. Ja nu tycker ni att det låter enkelt. Men det var det inte, varken för honom eller mig. Så det så. Men tillslut så var det klart och vi somnade i soffan av ren utmattning. Och nu kan det hända att min man imorgon har synpunkter på hur vi löst talen. Det kan hända men det är inte säkert. Och om han har det så kan det ju hända att han har fel.

4 kommentarer:

Familjen Tapper-Kaller sa...

Jag tycker t.o.m att det är kämpigt med en del otydliga tal i årskurs 2! Herregud, hur ska det gå för mig när barnen går i högstadiet! Tur att jag har en man som verkligen kan matte. Själv ska jag faktiskt på riktigt läsa matte B i höst. Hade bara tvåa i matte på gymnasiet. Inte min starka sida.
Kram!

Pia sa...

Åh, vad jag minns de där åren när man var trött in i märg och ben av små små barn som höll en vaken alla möjliga tider på dygnet.

Att då måsta prestera matte, efter att alla måsten är gjorda, är inget att avundas.

Men mattetalen blev säkert helt rätt =) !

Anonym sa...

Matte ja...inte min favorit och ändå är jag lärare :)
Hur gamla är Majken och Ester nu? För det står fort.att de är 8 månader i din presentation.

Maria sa...

Hej Karin
Dom löser ju talen annorlunda nu också. Så det är verkligen inte lätt.

Hej Piaplupp
Idag får jag höra om talen är rätt. Det blir spännande.

Hej Soffy
Det måste jag ändra på. Vad bra att du säger till. Dom blir ju ett år om några dagar.