måndag 9 maj 2011

En dag i skolan

Jag har varit i skolan idag, i tvåan med Ernst och Signe. Jag trivdes och jag kände att dom har det bra i skolan. Klassen var lugn och jobbade på, hade ett driv i sig. Sen är det viktigt att känna sig viktig även som vuxen. Och det är lätt att känna sig viktig när man är i skolan och hälsar på. alltid är det någon som behöver hjälp med något, någon som inte hörde vad fröken sa eller någon som undrar hur något stavas eller allt möjligt. Jag trivs med att vara den personen. Skulle tycka att det skulle vara mycket svårare att vara fröken och hålla i alla trådar, kunna se alla barn och deras behov. Sen lekte vi charader på rasterna, jag, Signe och hennes kompisar.

Det var så länge sedan jag hälsade på i skolan. Under hela föräldraledigheten blev det inte av, så det var verkligen på tiden. Men så blev jag lite stressad när jag var där för jag kände att det här måste jag och vill jag hinna med och allt annat också. Dom gjorde ett stavningstest i skolan, fast dom kallade det inte test och då var en mening dom skulle skriva: Vi har det stökigt hemma(ungefär så var den). Ja, sa en pojke det stämmer. Ernst skrattade, väldigt igenkännande, men en flicka sa attdet hade inte dom och så sa hon något om hur dom brukade städa och Ernst viskade till mig att det lät jobbigt. Men jag började tänka på det där. Tänk att dom har städat. Hur gör dom? Måste jag intervjua föräldrarna? Och det borde ju vi också ha såklart. Så där håller jag på och jämför mig. Inte så bra alla gånger. Och nu har vi en tandläkartid imorgon som ligger risigt till. Vem ska åka dit med dottern? Det är vid såna här tillfällen jag verkligen inte skulle vilja jobba två mil hemifrån, det är så opraktiskt när man inte är en organiserad typ.

Ja sen efter min faktiskt fina skoldag med mina två barn i samma klass (tänk att jag har två nioåringar det är ju otroligt fantastiskt) var det hämta på dagis, fiol och jobb och sen hemma till slut och då möttes jag av det här.



Blåvitt. Fast är det fint? Jag vet faktiskt inte. Fast det är i alla fall inte så mycket tjafs på etiketterna. Själv saknar jag den där gamla domussymbolen som ser ut som en liggande åtta. För den finns väl inte kvar?

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, puh, ibland är det jobbigt att vara lärare, men tiden med barnen är inte alltid värst utan allt man ska klämma in utan att ha fått färre lektioner eller nedsättning av annan tid (snarare tvärtom, fler lektioner). Förr hade vi faktiskt kvartsamtal, nu heter de utvecklingssamtal och är 30 min (men jag har nästan alltid längre vilket föräldrar brukar uppskatta), det ska skrivas LPP:er, åtgärdsprogram (gör specpedagoger det på andra skolor?), IUP, utvärderas olika planer, etc etc etc. Ibland är lektionerna det man hinner ägna minst tanke åt. Puh!
Kul du gillade att vara i skolan!/Johanna