söndag 15 april 2012

Tack




Jag har sovit bra i natt. Tack för sömnen. Känner mig så mycket helare och stadigare när jag får sova. Men jag har blivit en morgonmänniska, min pappas gener har visat sig i mig. Jag vaknar före min man nästan jämt nu för tiden, förutom på vardagar när det är hans uppgift att gå upp och göra frukost.



Jag läser den här boken här ovanför nu. Och jag gillar den med, hittils. Där står bland annat: "Hur många barn vi väljer att ha är något som kan engagera omgivningen. Kommentarer, ja riktiga påhopp, är inte så ovanliga. Men ingen annan kan eller bör ha synpunkter på detta". Dom här orden var viktiga för mig att läsa. Jag har råkat ut för detta och farit lite illa av det. Det här läser jag också och tar till mig: "Vi vet ju att oreda föder oreda och att det snabbt kan urarta. Men det är inte lätt för de flesta av oss att leva så disciplinerat när vi har småbarn. Och många av oss vill inte heller leva så". Nu ska jag forsätta läsa, först bara göra utflykt med barnen. Jag läser förresten i den också om ett par där båda jobbar 75% och den modellen tror jag på. Önskar nog att vi gjorde så här, men ekonomin tillåter inte riktigt det.



Är jag för okritisk som människa? Kanske när det gäller böcker i allafall. Jag kan nästan alltid hitta något i böcker att ta till mig. Fast det är klart Vattenmelonen av Marian Keyes var bara så dålig minns jag att jag tyckte. Jag läste inget mer av henne sen. En del barnböcker är jag inte heller så förtjust i, till exempel böckerna om Ingrid har jag svårt för och klassikerna om Ludde. Fast sen finns det ju så många barnböcker jag fullständigt älskar. Igår läste jag Vår i Bullerbyn för Majken och Ester. Mycket text, men handlingen var så enkel så dom lyssnade hela tiden. Och boken jag läste igår var bra nu när jag läst hela, men första halvan bättre än den andra. Om ni av någon anledningen bara har tid att läsa en del av den.




Trevlig, mysig söndag.

5 kommentarer:

Maria sa...

Bra med boktips. Skönt att ta till sig de ord som precis passar en. Det kan ju inte vara något fel med det. Och läser du om den om ett år, så kanske det är andra ord som betyder något.

Familjen Tapper-Kaller sa...

Vattenmelonen gillade inte jag heller. Jag minns att jag inte trodde på att en nyförlöst kvinna skulle vilja gå ifrån sin dotter hela tiden som hon gjorde. Hon brydde sig inte om den lilla bebisen. Och det var ingen förlossningsdepression utan hon bara var sådan. Det retade mig.
Däremot har jag gillat en del andra av hennes böcker och ogillat en del. När Lucy Sullivan skulle gifta sig - BRA! Änglar - DÅLIG!
Så olika det kan vara.

Anonym sa...

Men det var ju intressant! Jag tycker också att Vattenmelonen och Luddeböckerna är böcker jag främst kommer att tänka på som riktigt tråkiga...Sen tycker jag att också att Coelho är överskattad...hoppas ingen av dem läser här för jag vill ju inte såra!
KRAM/E

Maria sa...

Hej Karin
Men dåkanske jag ska prova någon fler ändå!

Hej E
Jag hoppas inte heller någon av dom läser här för jag vill ju inte heller såra. Coelho har jag inte läst (kanske inte ska göra det heller om inte du gillar förresten).
kram

Anonym sa...

Jag håller helt med dej om att böckerna om ingrid är svåra att känna för! Det är nästan svårare med dåliga barnböcker än dåliga vuxenböcker!?
Jag känner en kille som varje kväll läser samma Luddebok för att kunna somna - så det finns de som uppskattar dem :)