lördag 19 april 2008

Oordning

Eftersom vi var på nycirkus igår kväll känns det som att helgen blev så lång, fast den bara precis har börjat. Det var bra att gå iväg på fredagkväll. Fredagkvällar kan ju vara så himla trötta, men när vi tittade på akrobatiken igår blev vi allt annat än trötta.

Barnen ska på kalas, fotbollsträningar, basketavslutningar i helgen, men jag tänker ändå försöka göra saker som jag gillar. Bara en sån sak som att sitta ute i solen och dricka kaffe. För nu känns det som att våren har kommit också hit.

Och tänk om någon magisk hand, kanske min egen, skulle kunna städa här hemma. Just nu är oordningen enorm. Alla vintersaker är framme plus alla vårsaker plus allt annat. Skridskor, skidor blandas med cykelhjälmar, hopprep och annat. Förvirringen är total.

7 kommentarer:

Maria sa...

Hej!
Tänkte också igår att jag måste gå igenom barnens lådor med mössor, vantar och dylikt eftersom kaoset är totalt där. Men törs inte riktigt städa undan vinterkläder eftersom man aldrig riktigt kan veta vad vintern har tänkt...
Lät som en skön plan att sitta ute med kaffekopp. Det ska jag också försöka göra (men utan kaffekopp då...)Kramar!!

Anonym sa...

Den där röran blir man ju tokig på! Så fort man försöker få i ordning allt så kommer det ju nya saker...

Njut av kaffet i solen du och strunt i resten!

Kram,
AnnaSv

Selmas småprat sa...

Kände också för att skriva om oordning idag :)

Anonym sa...

Vad är nycirkus? Låter som ett nytt begrepp...

Jg hade röjardag idag. Röjde bland vinterkläder i hallen och allt plock som låg framme överallt. Men till dammtorkning, dammsugning och skurning kommer jag liksom aldrig...

/Johanna

Maria sa...

Hej
Våren har inte bestämt sig om den ska stanna eller inte, men nu har jag bestämt att det är vår. Fast inte så varmt alls förstås...Man får dricka kaffe i täckjacka.

Hej Anna
Jag drack både kaffe och röjde men städat blev det inte.

hej Selma
Det kanske är vårsolen som sätter igång sådana tankar.

hej Johanna
Nycirkus kan väl vara olika, men i den formen var det lika mycket dans som akrobatik. Och så var det som en historia som berättades och inte bara en massa lösryckta nummer.
För mig har det varit så att jag aldrig kommer till dammsugningen när jag städar, men nu har jag böjat med det och kommer inte längre. Så städa blir jag aldrig bra på hur gammal jag än blir.

Anonym sa...

Ååå, städa, hette det så..? Det känns som att jag aldrig hinner städa mer och snart ser det ut som at t"rent Hus" skulle behöva rycka ut. Ska jag måla tak eller städa? Sy eller städa? Vara ute eller städa? Städa förlorar alltid.
Vet du, det där med att det är bättre att barnen kommer sent och lugna än tvärtom, det var en aha-upplevelse för mig. Jag har tänkt att det är viktigtast av allt att vara i tid, men det är ju faktiskt hemskt att behöva lämna upprörda, uppstressade barn i skolan. Totalt blir det ju inte många sena ankomster ändå. Men totalt sett mycket tryggare barn. Sen jag fick den där aha-upplevelsen känns det så lätt att välja rätt!!!

Maria sa...

Hej Persilja
För mig blev det verkligen en aha upplevelse när jag läste om din morgon. Jag mår ju så ofta dåligt över våra kaotiska mornar och nu tänker jag sluta med det. Nu tänker jag låta barnen komma försent om de bara har en okej morgon här hemma. Så tack för att du skrev om det!!
Städa funkar inte här hemma heller, inte alls faktiskt.