torsdag 24 april 2008

Skåp


Vore jag en möbel så vore jag ett skåp. Jag älskar skåp. Det är den finaste av alla möbler och jag önskar att man bara behövde skåp hemma fast jag inser ju att det är bra att ha någonting att sitta på och någonting att äta vid och allt det andra man behöver ibland. Men jag älskar skåp. Jag har fotat alla skåp i huset och jag upptäckte att vartenda skåp här hemma har högar ovanpå sig eller runt omkring sig eller både och. Men bland allt skräp så är de så fina.

Överst mitt absoluta favoritskåp, köpt på en loppis i inlandet. Det är inte djupt, det är, vad säger man? Grunt kanske, så det tar så lite plats och luktar så gott inuti. Synd att just DVD-skivorna, högtalarna och CD-skivorna är där, men de ska ju också vara någonstans.


Av grannen fick vi det stora träskåpet som vi har tänkt måla, men när?

Hallskåp i vår pyttelillahall så i den ska allt få plats. Toalettskåp i vår minimala toalett där också det mesta ska få plats. Och så de där skåpen som kan vara bra att ha om man någon gång får en liten sommarstuga. Hörnskåpet som någon inte ville ha kvar och som jag inte kunde tacka nej till. Det där pottskåpet som jag ropade in på auktion för ingen annan ville ha det. Och det vita lilla skåpet vi köpte på Myrornas för att TV:n skulle stå på det, men det blev aldrig bra.

Ett skåp som jag tycker extra mycket om hade vi TV:n på länge, men nu håller det inte riktigt ihop längre så det får stå och bara vara fint.

IKEA-skåpet som jag inte kunde låta bli för där kan vi ju ha saker som barnen har gjort. Eller hur? Så sa jag till min man när jag försökte motivera köpet.



















Jag har alltid gillat sådana där skåp som står i skolor med gamla grejer i som bara blivit kvar och ett sånt hittade jag på Myrornas en dag för några år sedan. Nu står det i vår träiga källare och nästan inte syns för det är precis lika träigt på väggen.

Ett till skåp som står i källaren full med tyger och ovanpå fullt med urväxta kläder. Ett riktigt "tyckaomskåp".

Fortsättning följer. Blev plötsligt trött på skåp. Eller jag tar de sista också förresten.

Vår dotters garderob som kanske inte funkar jätte bra som just det, men jag gillar färgen så mycket.


















Det sista skåpet, tror jag, är skåpet jag fick när jag äntligen blev klar bibliotekarie. Jag hade läst olika saker i flera år och inte kunnat bestämma mig, men när jag bestämmer mig äntligen så får jag två barn under utbildningen. Mina föräldrar blev lättade att jag blev klar tillslut och då fick jag det här helt underbara skåpet från Norrgavel som står i vårt kök.

Ni förstår ju, de får ju inte plats i huset så hälften står i källaren och någon sommarstuga blir det nog inte. Men hur gör man sig av med ett skåp?






3 kommentarer:

Selmas småprat sa...

Trevligt att se alla dina skåp!.......kände direkt sympati för pottskåpet som ingen ville ha, så brukar jag också tänka.....

Maria sa...

Hej Selma
Vad kul att du tyckte om att se de.

Maria sa...

Hej Maria!
Väntade hela inlägget på erat fantastiska Norrgavel-skåp, ett sådant vill jag också ha!
Men flera andra av dina skåp var jättefina...jaghar inte alls lika många fina skåp...
Trevlig helg!!