onsdag 2 april 2008

1450 sidor, ungefär

Mina barn är inte bokslukare fast jag nästan är en, eller kanske just därför. Jag är ju omgiven av böcker precis hela tiden eftersom jag jobbar med de. Men en rapport från sonen i denna sena timme är att han idag läst 1450 sidor, ungefär. Jag har lånat en Mangaserie åt honom från bibblan idag, Naruto och han är helt biten. Han har läst och läst, ätit lite pannkakor, läst, provat cykla lite för första gången sedan i höstas, och läst.

Jag minns att killarna i min klass när jag var liten ville läsa, som man sa då, seriemagasin, och läraren tyckte inte att det var riktigt bra. Det vi tjejer läste var bättre. Jag tror och hoppas att det inte är så längre. Nu vill han ha del sju och då sa jag att då kanske vi kan gå på bibblan tillsammans någon dag. Jag lockar och drar för att få med mig barnen och ibland så går det.

3 kommentarer:

Maria sa...

Hej!
Bättre att läsa något än inget...kanske. Min kära bror fick frågan om han läser något då han gick typ åk 5. Jo, svarade han, jag läser Hobbex (du vet postorderkatalog med allt möjligt i )Jag ger fortfarande böcker åt honom ibland, har inte gett upp hoppet...men jag tror inte att de blir lästa...

Maria sa...

Hej
Man vill att de ska gå vidare från Hobbex och manga till något annat. Du får ge honom någon bok där emellan. Om han har något stort intresse och så har någon skrivit en bok om det som nästan är som en roman. Äh förstår du vad jag menar nu? Nästan inte jag själv heller.

Selmas småprat sa...

Instämmer, ibland är det svårt att få sonen att läsa nåt annat än serier.........men jag föregår med gott exempel och lockar med honom på bibblan, så han åtminstone är i "den rätta" miljön iallafall....:)