tisdag 8 november 2011

Dålig morgon

Morgonen var dålig. Alla tisdagmornar är det. Nästan. Jag börjar åtta men blir försenad. Signe och Ernst ska ha fika med sig. Blir stressigt. Ella ska ha belöning med sig till skolan. Hon vill ha 50 kronor till en Ben och Jerry-glass. Vi ifrågasätter. Belöning som man ska betala själv och så dyr. Det är något system dom har i skolan, i hennes klass. Den avgiftsfria skolan. Här i kommunen ska inte barnen få ta med sig frukt ens längre, vilket jag tycker är knäppt, men en dyr glass?? Majken och Ester klär av sig samtidigt som vi klär på dom. Min man är sjuk och trött så han går upp senare än vanligt. Signe leker häst ute på gården och glömmer att packa matsäcken i tid. På väg i bilen kommer jag ihåg att jag skulle tipsa om böcker för en klass idag och jag har inte förberett. Får improvisera. På dagis ser jag att vi missade dagisfotograferingen som var igår när vi var lediga. Jag hade tänkt att dom skulle vara med på det fast dom var lediga. Men nu har dom haft lov i åtta dagar så vi glömde hel tbort. Då börjar jag grina i smyg för jag ville verkligen ha dom där bilderna.

Sen på jobbet så går allt bra fast jag har glömt ytterligare grejer jag hade bokat in. Jag improviserar vidare med hjälp av mina 11 år som bibliotekarie. Sen kommer en lärare in som inte är trevlig. Inte någongång när jag träffar henne. Jag är halvtrevlig tillbaka men tänker innerst inne: Hur mycket ska man stå ut med? Hur otrevlig får en kollega vara innan man ska sätta ner foten? Ja vad tycker ni?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lägg över det hela på henne genom att - på ett vänligt behärskat sätt - fråga om hon inte är nöjd med något! Om man väntar för länge är risken att det slutar med ett starkare uttryck till slut!
Kram: Jenny

johannapannan sa...

men varför ska de ha med sig en belöning??? (och spring gärna in på min blogg och svara om jag glömmer titta in här. kram)

johannapannan sa...

och vad konstigt att personen alltid är sur.. Säger som anonym. Fråga..

Maria sa...

Hej jenny
Det var ett väldigt bra råd. Jag ska försöka våga göra det. Kram

Johanna
Jag vet inte riktigt. Jag tror att det är när dom har fått en massa pärlor i en burk för att dom har gjort bra saker. Om dom till exempel har haft bra arbetsro, eller bidragit till det får dom lägga en pärla i en burk. Sen när den är full så blir det belöning. Tror att det är så. Ska kolla med henne en gång till. Jag vet varför är en lärare sur på bibliotekarien. Måste vara för att hon tycker bibliotek är onödiga grejer. Hon skulle bara veta hur det är egentligen. Att läsning är grunden....Kram