fredag 4 november 2011

Höstlovet går mot sitt slut

Idag var min arbetsdag tre timmar kort. Kom hem till ett hus som var fullt av barn och man. Och fick lunch innan min man åkte iväg och jobbade. Ganska härligt att mötas på halva dagen. Känns bättre än att vara hemma själv hela lovet med barnen. För nu vill ju alla olika och Majken och Ester vill inte sova så det är ganska många griniga timmar. Helst skulle vi båda ha varit hemma, men nu gick inte det.

Fast nu sover dom faktiskt ändå. Fick tvinga dom lite, för dom var på väg upp flera gånger. Men en hel vecka utan att sova på dagen är inte bra. Och min stora flickor leker ute tillsammans och kommer överens. Ernst är och bowlar med en kompis familj och Joen är på stan med en kompis. Lite konstigt och härligt att sitta i ett tyst hus en liten stund. Joen är mest hemma när han inte tränar och jag vet inte när han var på stan sist. Vi tycker nog att det är ganska bra att han hittar på något, i alla fall ibland även om vi alla verkligen njuter av att ha honom hemma så mycket. Man förstår ju att han håller på att bli stor och kommer att göra allt mer saker utanför hemmet så det är väl därför alla stunderna med honom känns så viktiga. Och all tid han är med sina syskon känns också så viktig. För Majken och Ester kommer ju att vara små när han troligtvis flyttar hemifrån.

Idag gjorde en arbetskompis mig väldigt glad så kanske är det därför jag känner mig så tillfreds eller också är det den där helgkänslan som infunnit sig. Nu ska jag förbereda middagen och kanske plocka upp en och annan sak. Eller klä om pianopallen jag fyndade för 50 kronor. Eller läsa en bok. Eller ta hand om Majken och Ester som nog vaknar snart.

Inga kommentarer: