söndag 13 november 2011

En bra och en dålig dagBilen fick nya däck igår. 250 kronor kostade det. Vad är det vi väntat på? Igår var jag inne hela dagen. Jag gjorde småplättar, tredubbel sats, köttgryta som fick koka två timmar, sydde madrasser till docksängar och dockvagn, tvättade två tvättar, läste Kajsa Grytts självbiografi, glömde bort att det var farsdag idag, poppade popcorn och satt själv i soffan i en halvtimme och åt, såg amerikansk smådålig film till tjugo över tolv på natten, somnade i soffan ett tag vid tiotiden också. Det var en fin dag. Jag hade längtat så efter att sy madrasser av alla mina tyger som jag aldrig använder.

Min sämsta dag på länge var i torsdags. Jag blev jätte arg på Majken och Ester. Jag insåg att jag var stressad över allt som jag ska hinna, det var min ihopsamlade stress som dom fick sota för. Ester och Majken vill inte sova på dagen längre. Nu får jag acceptera det. Inte tro att jag ska kunna tvinga dom. Jag blev så arg på dom i torsdags när dom inte ville. Fick tillslut gå ut ur sovrummet och sitta i trappen och vara arg. Tvillingar som inte vill sova är omöjliga att lägga. Jag lovar. Ni skulle bara veta hur det kan vara. Dom klättrar. sjunger, gör tokiga ljud, byter ställe i sängen och skrattar, ivirigt påhejade av varandra. Jag kokar samtidigt. Men nu är det slut med det. Jag hade dåligt samvete hela den dagen och nästa. Sen på dagis på fredag hade inte Ester heller sovit så då vet jag, går det inte på dagis är det lika bra att ge upp. Det var bli många trötta eftermiddagstimmar för dom nu en period istället. Mellan två och fem är dom väldigt trötta och då bråkar dom med varandra. Jag försökte igår hitta på att vi skulle ligga i sängen och mysa och lyssna på Mamma mu på skiva. Fast det gick inte, vi fick läsa böcker istället. Det älskar dom ju, särskilt Ester fast det blir inte riktigt vila, men det är kanske det närmaste vi kommer vila just nu.

1 kommentar:

Anonym sa...

Simon berättade om en kille i sin klass som försökt reta en annan som är genomsnäll. Då gick den genomsnälle efter sin tvillingbror som går i en annan klass. Det tyckte Simon var roligt, och vi också. Det går inte att retas med tvillingar. De är alltid två mot en!

Hoppas du får en fin vecka. Jag ser fram mot min. Jag åker till S-holm för att gå en kurs i tecken som stöd. Jättekul ska det bli!
/ U