torsdag 17 november 2011

Trötta barn

Igår morse när min man väckte mig sa jag till honom: Jag är ledig idag. Vilken lögn, det var jag ju inte alls. Det var ju tur att jag berättat hur mycket jag skulle göra på jobbet den dagen så att han inte trodde på mig. 39 år gammal och fortfarande kan man inte lita på sig själv. Drar till med vilken lögn som helst för att få sova.

Och Majken blev inte sjuk, fast det är nog tur att vi är lediga idag för dom är ju inte precis superpigga och inte jag heller. Nu har jag skrivit in en mängd räkningar. Det är väl tråkigt att det är så mycket räkningar i november när man ska köpa julklappar.

Idag ska Joen till doktorn och flickorna till stallet. Så tänk om Majken och Ester sov en stund på dagen så alla dom där skjutsningarna kan funka bra. Fast jag tror ju inte dom gör det. I morse kändes det som åtminstone hälften av barnen var sura och trötta. Vad svårt det är i perioder att stiga upp och gå till skolan. Samma sak varje morgon i många, många veckor visst förstår jag att det är tungt. Sen när man är där vet jag ju att barnen tycker att det är ganska kul, men innan. Och nu har vi vantbrist igen. Hittar inte på morgonen. Ikväll ska vi leta vantar och förbereda för nästa morgon och så gör vi inte det. Ändå.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Å fina Ester! Jag kan verkligen se henne sitta där med stripspåsen! Så härligt att detta blir hennes favoritmat! Jenny

Maria sa...

Ja nu tycker man plötsligt att det är väldigt gulligt med ett barn som mumsar pommes frites!