fredag 18 november 2011

Inte förberedd

Gick upp fem i morse och lagade paj till musikskolan och nu sitter jag inte här och är så värst trött. Jag som har sånt sömnbehov. Men ibland går det visst. Sen hade vi personalmöte, annat möte, bokprat, sagostund och sen utvecklingssamtal om Majken och Ester och sen hem för att hämta barn till musikskolan och hämta blöjor och pajen och besticken och tallrikarna, fast Joen och Ella fick jag inte med. Joen sa att han inte var förbered på det här och Ella var inte klar. Ja och samtidigt som jag körde från jobbet till dagis så ringde jag hem fast jag inte tycker att man får prata i telefon när man kör bil. För Ernst och Signe skulle ju klä ut sig också. Dom lyckades hitta grejerna själv fast vi inte förberett det heller.

Så nu har vi väl ändå lärt oss nått. Förbereda, förbereda, förbereda. Vi skulle ju ha med två pajer också och det hann vi bara inte med så den skulle min man köpa på vägen dit. Men då blir jag nervös, lite, att han kanske glömmer eller kommer försent. Men det gjorde han inte.

Sen var ju utvecklingssamtalet så fint med fröken Maria. Dom har verkligen sett våra barn. Ester koncentrerar sig så på det hon gör, sätta på sig strumpan, äta, läsabok, klä på dockan. Så vill hon oftast vara nära Majken. Två gånger har hon blivit ledsen vid maten på dagis och då hade fröknarna flyttat dom en bit ifrån varandra så dom tror att det berodde på det. Men på vilan har dom också flyttat på dom en bit från varandra och där funkar det bra. Men vi bestämde att vi inte skulle skynda på något. Och så Majken då. Hon är lite mer ivrig och har liksom inte tid att klä på sig själv för allt ska gå fort. Och så spexar hon och säger lite tokroliga saker. Jag tänkte att hon inte kunde ta på sig strumporna och byxorna för hon kommer alltid till mig eller Bengt och säger: Jag tan inte. Men nu vet jag att hon kan, hon har bara inte tid.

Inga kommentarer: