tisdag 1 november 2011

Lite sur

Fotografiska muséet

Tomt efter en jättegod fetost- och broccolipaj på Blå porten


Läsa bok på Vetekatten. Det första jag gjorde när jag kom till Stockholm. Kändes som på låtsas. Sitta ensam på kafé och läsa bok och inte ha någon tid att passsa. Skumt men härligt.Håller jag på att bli sjuk? Eller är jag bara trött, sur och allmänt otrevlig. Jag är så grinig idag. Snubblar på alla saker här hemma, Ester får utbrott hela tiden och Majken bara klär av sig allt. Dom är underbara, men samtidigt alldeles tokiga just nu. För Ester blir det fel hela tiden. Hon lägger sig ner och vägrar komma när det blir fel, eller kastar maten eller glaset i golvet. I söndags gick två glas sönder under samma måltid. Sen ska dom stora iväg på saker hela tiden. Jag blir ledsen för att vi inte gör något tillsammans. Jag vill göra tillsammans.


Har varit i Stockholm och haft det bra, fast jag sov dåligt. Jag är verkligen ingen enkel människa, en sån där som kan åka i väg, sova gott och ha det bra. Nej jag är en sån som tror att flygplanet ska störta, att det ska hända barnen nått när jag är borta eller att huset ska börja brinna. Otroligt jobbigt att vara jag ibland.


Men jag har haft det bra också. Promenerat hur mycket som helst, fikat på Vetekatten och Blå porten, eller ätit. Jag har varit på Knulp och köpt fina träskor, på Noa Noa och köpt en klänning, varit på Krabat och köpt lite fina leksaker, hittat en affär som skulle stänga och därför sålde allt till halva priset. Där köpte jag ett flaggspel som är så långt. Var ska jag ha det? Just nu hänger det på prov i vardagsrummet. Jag har ätit hos en kompis i Tyresö och varit på museum. Och glömt kameran hemma, så klart.


Nu har jag höstlov med barnen några dagar. Ska försöka bli piggare till imorgon och kanske trösta mig med en äppelkaka.

2 kommentarer:

Maria sa...

Hej!
Känner igen den där knäppa oron som gör att man inte kan njuta till 100%. Men jag har blivit bättre på att känna lugnet.

Maria sa...

Jag hoppas också att man blir bättre på det. Vad bra att du har blivit det!