fredag 25 november 2011

På banken före tre

Jag sitter helt zombieaktigt i soffan. Jag längtar inte efter nån för jag är så trött, fast samtidigt jätte mycket efter Signe. Hon är så glad just nu och mysig. Hon frågar saker hela tiden. Vill veta vad vi tycker. Hon njuter av sin nya fåtölj som vi hade glömt hos grannarna sen flytten. Hon tycker om när jag hittar vantar åt henne i roliga mönster. Hon var på stan med sina två bästa vänner i lördags och handlade julklappar och fikade och åt hamburgare. Hon hade med sig 250 kronor och ganska mycket hem igen. Jag skulle nästan kunna tro att hon är lite ekonomisk. Och då brås hon inte på mig och min man utan på generationen innan, tror jag. Hon har glada, pigga ögon just nu. En period för inte alls länge sedan var dom ofta ganska arga. Det är skönt när det vänder. Fast arg kan hon bli. Jo det kan hon.

Majken fick feber i natt. Hon tog tag i båda sina fötter när hon sov och drog i dom. Så kände vi på dom och dom var alldeles heta. Nu har min man varit hemma halva dagen och halva jag. Jag gick upp fem i morse för jag skulle förbereda en grej. En prata-inför-vuxna grej. Kunde inte riktigt sova på grund av det. Men det var inte så farligt. Dom var riktigt snälla. Sen berättade jag snabbt en saga för en etta och sen skulle jag hämta min fjortonåring som ska få bankkort.

Alltså banker stänger tre, förutom torsdagar. Så är det och så har det alltid varit. Han fick nu ta ledigt från lite lektioner för att göra det här. Förra veckan testade vi för då kunde båda en dag mitt på dagen, men då skulle ju båda föräldrarna skriva på. Hem igen och så har vi försökt hitta en tid. Tillslut blev det idag, på skoltid, som min man skulle åka med honom. Men sen blev det jag ändå för den här febern kom emellan. Han kan bli ganska tjatig när han vill något. En bra egenskap, tror jag. Så nu har han snart ett kort och egen ekonomi. Han är också ekonomisk. Två ekonomiska av åtta och Majken och Ester vet vi ju inte ännu hur dom blir. Det är väl ganska bra ändå.

Men det här med banker och att dom stänger tre. Varför måste mataffärer ha öppet till tio på kvällen. nästan alla dagar, året runt. Det är faktiskt synd om dom som jobbar. Vi borde kunna få tag på mat ändå.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Här har vi också haft feber, men Skruttan blir kall om fötterna då! Själv är jag hemma idag men nu är jag feberfri. Ha en mysig helg !

Anonym sa...

Byt till Handelsbanken. Öppet till 18 måndag-torsdag. Det har räddat oss flera gånger!

/Annika W.