tisdag 15 november 2011

Rapport från en soffa

Det känns som att det håller på att bli feber här hemma. En lite varm Majken med dålig aptit. Vi får se. Orkar inte ens tänka på alla barn som ska komma till mig på bibblan imorgon. Läseklubb, dikter och saga. Och idag har min man varit på utvecklingssamtal, ett dubbelt för det var Ernst och Signe, så det blir nog jag som får vara hemma i så fall. Han har en ganska hysterisk situation på sitt jobb just nu. Och då glömmer han saker, som dom där utvecklingssamtalen som han själv bokat in på en tisdagmorgon, för just tisdagmornar passar mig väldigt dåligt.

Men jag är ju inte säker på om hon är sjuk. Vi har haft någon sån här orolig kväll förut och sen har hon vaknat pigg. Och jag kan verkligen inte klaga på att mina barn har varit sjuka ofta. Vi har haft otroligt friska barn. Sånt får man inte glömma att vara tacksam över.

Jag vann en tävling häromveckan, jag som varken vinner eller tävlar, gjorde plötsligt bådeoch häromveckan. Vi har vunnit "vår middag" i fyra dagar. Det är ingredienser till fyra måltider och recept. Ganska lyxigt att någon annan har planerat vad vi ska äta. Särskilt för oss som har stora planeringsproblem. Ofta är det oj vad ska vi äta idag, åtminstone på vardagar. Idag var det en lasagne med rökt lax. Man gjorde iordning den på 10 minuter, sen in i ugnen. Jag gillade, Ester gillade, Bengt gillade. Signe har svårt för fisk, men hon åt lite ändå, Ernst gillar inte rökt lax så för han gick det bara inte. Ella har ätit hos en kompis och Joen ska äta efter träningen. Igår var det kycklingcurrygryta fast då åt inte jag för jag jobbar ju alla måndagkvällar. För dåligt kryddad var den var alla överens om. Sen har vi ju vunnit mat för en familj på fyra personer så vi måste ju köpa till grejer till alla måltider. Men ändå jag tycker det här är kul. Kanske måste prova några fler veckor. Bra att det blev nu i mörka november.

Vi borde ha varit hemma med Majken och Ester tills dom blev tre. Så känner jag nu. Dom gillar sitt dagis och barnen och fröknarna, det är inte det. Men att gå upp halv 6 och väcka Majken och Ester en timme senare och kämpa med kläder och allt, sen ja ni vet, jobba, hämta, laga mat, diska och allt. Det är egentligen inte meningen att baxa runt så här små barn. Är ganska säker på det nu.

Inga kommentarer: