torsdag 15 december 2011

Lucka 15 Berätta om en favoritbok

Ja det går ju inte, det måste absolut bli fler. Min blogg heter som en av mina favoritböcker av Ann Gavalda. Handlar om människor som är lite trasiga, men som finner varandra. Jag älskade den, ville aldrig gå ifrån dom där människorna.

För Majken och Ester läser vi just nu om Kotten och hennes vänner av Lena Andersson. Jag älskar historierna och bilderna. Och jag vill ha det så där som i dom där böckerna.

Jag älskar ungdomsböckerna Isdraken, Dansar Elias Nej och I taket lyser stjärnorna. Böcker att gråta åt men inte bara. Jätte bra språk. Läs dom alla tre, tycker jag. Sen läste jag dagböckerna av Barbro Lindgren som kom i nytt fint tryck i år, Jättehemligt och Världshemligt. Dom är så bra. Får man också gråta och skratta åt. Att Kjellegubben dör när han blir stor, Barbros otroligt älskade lillebror, är så sorgligt. Jag tycker så mycket om relationerna i hennes familj. Kärleken till barn märks så tydligt däroch det är jättekul att träffa hennes mormor och morfar.

Andra bra barnböcker jag läst på sista tiden är Jag är jag av Emma Adbåge, Syltmackor oturslivet av Anna Ehring. Något fler vuxentips blir det inte idag. Men annan gång kanske.

Inga kommentarer: