fredag 16 december 2011

Lucka 16 Om när jag var liten

Det är en alldeles för svår fråga, minns ju nästan ingenting. Jag minns att jag och min brorsa bråkade med varandra. Det var trist för jag ville så gärna ha ett syskon att vara med. Sen minns jag lite grann från skolan. På lågstadiet var det ganska okej, men jag minns ganska tydligt besvikelsen över att skolan inte var så rolig som jag hade trott. Jag hade längtat så mycket. Vad hemskt att det kändes så så tidigt. Men jag minns också att jag blev överlycklig när vi hade dans med Rakel. Nu undrar jag varför hon dök upp ibland, vem var hon egentligen? Jag älskade pyssel och bak med några från kyrkan, som man kunde vara med på någon eftermiddag i veckan. Jag minns doften av färgen när vi målade på glas. Hur många gipsfigurer målade jag under dom där åren?

Jag minns att jag kissade på mig i Strövarna och vågade inte säga det till någon. Jag var ganska hemlig av mig och skämdes mycket som barn, till exempel skämdes jag nästan ihjäl när jag fick löss. Så minns jag en skog bakom husen mittemot huset jag bodde i. Den där skogen kändes så stor, enorm och totalt vildvuxen så man försvann bakom högt gräs och trassliga buskage. Sen blev den en väg, alsfalterad. Men visst fanns skogen en gång?

Sen kom hemska mellanstadiet, vilken ensamtid, fast i årskurs 6 blev det bättre. Jag fick kompisar som jag sedan var med ända tills jag slutade gymnasiet. Högstadiet var väl lite okej, men inte gymnasiet.Usch, usch, usch. Jag tänkte när mina barn skulle börja skolan att nu måste det vara en annan skola där man inte lär sig för stunden utan för livet. Fast nä det har den inte blivit, men jag tror att mina barn har haft snälla(re) kompisar (fast mina nära kompisar var ju snälla) och fått möjlighet att uttrycka sig öppnare.

Inga kommentarer: