söndag 11 december 2011

Tredje advent

Vilken adventsmamma: arg, ledsen och trött. I flera dagar nu. Hoppas att det går över. Jag vet inte om det har blivit för mycket, om det är hormoner eller om det beror på andra saker. Idag har jag och Signe varit på julshow i stallet i alla fall. Vad kallt det var efter ett tag, men vad fint också. Ella fick vara med lite, lite och då ramlade någon tår ner på mig, från mig. Jag förstod att hon var stolt.Hon var tärna på slutet och satt på en häst och så var hon med voltigegruppen lite grann.

Några av barnen är förkylda och jag är som jag är just nu så det är väl lite halvtråkigt här hemma. Snön har kommit och det är vackert och ljust ute nu. Barnen är ute igen efter några månaders inneliv. Igår drabbades jag av någon slags bakiver och bakade lussekatter och mjuk pepparkaka och sen var jag helt slut. Men vi hade det mysigt med glögg och gott fika innan vi gick och la oss. Tänk nu har vi inte ätit godis på snart 6 månader.

Julklappar måste vi köpa. Bara måste. På Jesper Juul-kursen pratade vi om självförtroende och självkänsla. Och att det är självkänslan vi ska försöka ge våra barn, eller hjälpa dom att utveckla. Med bara ett självförtroende så står man inte stadigt när det gungar, när man misslyckas. Jag tror själv att jag saknar självkänsla ganska mycket och just nu har jag inte mycket till självförtroende och då känns det inte så bra. Jag känner mig ganska så säker på att vissa saker inte funkar bra och ändå känner jag mig så himla oförmögen att ändra, jag blir bara ledsen och tyst. Hoppas att jag kan hjälpa både mig själv och mina barn med hjälp av den här kursen.

Inga kommentarer: