lördag 29 december 2012

Förvånad

Oerhört förvånad blev min man först och sen jag när den äldste och hans tre kompisar, som skulle sova över, sitter och spelar lol och har gjort det hela natten och gör det fortfarande. Min man är lite, nu låter det här inte snällt så jag skriver det inte utan jag säger, snäll. Ja det stämmer, han är väldigt snäll och inte så värst sträng och det är bra, men just i det här läget skulle jag kanske vilja att han satte ner foten. Ja men jag då, varför sätter inte jag ner foten? Svar: Jag vågar inte. En 40-åring här som inte vågar så värst mycket. Annars lägger jag mig i för mycket, kan jag nog tycka ibland, men nu blir jag lite blyg. Så nu sitter vi här med varsin kafffekopp och står inför något helt nytt som förälder och gör ingenting.

Alltså det har aldrig varit aktuellt med sånt här tidigare. Han har spelat fotboll och haft några korta perioder av spelande, men aldrig så här. Nu har jag sagt, igår senast, att sen när skolan börjar så vill jag inte att han ska spela på vardagarna. Jag kommer att bevaka detta ärende så det inte slutar i något missbruk.

2 kommentarer:

Solveig sa...

Det går över. Jag lovar, det ni byggt till nu i hans liv kommer tillbaka som värderingar när han blir vuxen. Det värsta är bara att du ska igenom samma sak med de andra barnen. Det jag kan säga är att man blir ganska luttrad och klok när de sista barnen kommer i tonåren, vilket är skönt. Det är bra att sätta gränser och samtidigt är detta den nya tidens "häng". Jag är glad över att mina barn i alla fall gör något tillsammans. Värre om de byter ut kompisar mot tv och datatid. Var lugn, han kommer att sitta och oroa sig över sina barn i framtiden, att de inte rör på sig, bara äter godis och dricker coca-cola och sitter vid sin dator (istället för att vara ute i skogen och bygga kojor eller åka skidor). När den dagen kommer då kan du sitta och mysa och småle lite åt hur det var när han var tonåring och kanske påminna honom om hur det var.
Ni är så fina föräldrar som bryr er och det kommer att gå bra för era barn. Och det är bra att bry sig, sätta gränser och diskutera med barnen om vad som är sunt beteende. Det lönar sig i längden.

Maria sa...

Hej
Jag tror att det är helt sant det där att man kommer att vara mer luttrad och klok när dom yngre blir äldre. Med den äldsta är så mycket för första gången. Det där du skriver om att det är bättre att dom är med kompisar än att sitta ensam vid datorn och bli isolerade är ju helt sant. Och verkligen så mycket tack för din uppmuntran, den behövs verkligen ibland. Och att det aldrig är fel att diskutera med sitt barn!