söndag 6 januari 2013

Suddiga bilder

Vi har firat två blivande 11-åringar igår. Det blev en så fin dag fast jag nästan inte sovit alls. Vi började morgonen med oboj, rostat bröd och pavlovatårta och presenterna. Dom blev nöjda med sina presenter. Dom fick kläder och Ernst fick en låda om att göra film, en slant till slalomåkning, en ficklampa och en spade som man kan fälla ihop och Signe fick en bok, ett par örhängen och så är hon numera orangutangfadder i ett år. Det hade hon önskat sig mest av allt. Så önskade dom sig spelet tillsammans som vi spelade på nyårsafton. Ryktet går heter det spelet och vi spelade det två gånger igår och det funkade för alla i familjen, utom för treåringarna men dom sitter med och har kul ändå.

På födelsedagen åkte dom lite slalom och vi såg film. Sen åt vi önskemiddag och den bestod av potatisgratäng, fläskfile, vitlökssmör och sallad. Jättegott tyckte nog alla utom treåringarna. Sen blev det tårta, godis och kvällen avslutade med Mamma mia på TV. Vilken dag.

Idag har jag bakat mer bröd och vi har varit inne och pysslat förutom att jag och Signe sprungit. Jag har väl inget emot att skolan börjar igen, men bäst tycker jag det funkar när vi är hemma mer. Jag har bakat 12 limpor på några dagar och lagat en massa mat. Jag vet att det låter galet, men det funkade så dåligt med mat och bak innan jul så jag riktigt längtade efter att få göra saker från grunden. Jag trivs med det. Jag är lite rädd för att börja jobba igen.









Inga kommentarer: