lördag 24 maj 2008

En del ljud

står jag inte ut med. Jag slutade att lyssna på musik när jag fick barn, förutom barnmusik som Jojje Wadenius Goda Goda och liknande. Jag stod inte ut med musik, det skar i öronen. Men nu har jag börjat lyssna igen när jag åker bil och det är ju kul ju och bra och behagligt.

Men ljudet av Nintendo Wii när det står i något slags viloläge blir jag helt galen av. Det senaste tekniska tilllskottet i vår familj. Det riktigt kryper i kroppen av obehag för det är några toner som går omochomigen.

Andra ljud som jag hör nu som kan vara jobbiga och som jag helst är utan är ljudet av typ gräsklippare och sån där " klippa högt gräs- maskin". Det behövs ju inte här heller i våra små trädgårdar, en gräsklippare utan motor eller elgräsklippare är ju så mycket skönare för öronen.

Andra ljud som har varit flitigt förekommande här hemma de sista dagarna är: Neeej jag vill inte, av yngste sonen E när han vill något annat än vi och det vill han ganska ofta just nu.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med dig om att ljud har blivit jobbigare.

Jag lyssnar iofs på musik men aldrig högt. Låtande leksaker "försvinner" ofta hemma hos oss, barnen blir tyvärr aldrig musikaliska då alla instrument "har gått sönder".

Fast "gnällandet" är nog i särklass värsta ljudet.

Kram,
AnnaSv - med tinnitus

Maria sa...

hej
Gnällandet är värst, jag håller med dig.