onsdag 7 maj 2008

Sov

De går inte och lägger sig i den här familjen. Aldrig känns det som. Jag pratar med dem och förväntar mig någon slags respons, men det händer ingenting.

När de två yngsta nästan sov, d.v.s. forfarande gick upp och kissade ibland, så visade de äldre inte minsta antydan till att gå och lägga sig. Så jag provade metoden att gå in i mitt eget sovrum, nästan stänga dörren (alltså lämna en pytteliten glipa på glänt), läsa bok för att bli lugn. Kanske de går och lägger sig då? Nä det gör de inte.

Den äldste satte sig och började räkna hur många majblommor han hade sålt och hur mycket pengar han borde ha och hur mycket han egentligen hade. Och egentligen skulle de ju växla till sedlar, så han undrade om jag hade lite sedlar. Det hade jag, men det var bara tur för min börs brukar vara tom. Och min nioåring ligger under tiden i brorsans säng och läser Katitzi. Jo jag blir glad om de läser, men jag vill att de ska sova.

Nä jag var ingen bra mamma i slutet på kvällen. Mitt inre var i uppror. Sov, sov, sov, sov. Nu.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Roligt att läsa börs, det har jag slutat säga (här heter det plånbok, börs är en sådan där för enbart mynt sägs det här).
Föresten så äterjag heller aldrig kapris och sardeller...
/johanna

Maria sa...

Hej
Jag visste inte att börs var norrländskt. Det är ett väldigt kort och bra ord.