söndag 2 januari 2011

Om hus


Vi var i nya huset igår och det kändes bra. Jag har varit så orolig och rädd för att vi har gjort en impulsaffär och det har vi ju, men det var inte så litet som jag hade befarat. Köket är inte stort men vardagsrummet större än det vi har. Övervåningen är inte stor men mysig. Jag började fantisera och det kändes bra.

Jag har haft en sån oro i mig så bad om hjälp på vårdcentralen häromdagen. Det har blivit alldeles för mycket med jobbet, husköp och husförsäljning och relationer i livet som inte fungerar som dom borde och så alla oro. Så nu får vi se om jag kan få prata med någon. Men i alla fall tänker jag nu att jag klarar det här med huset. Jag klarar att lämna det här. Nu är det sålt också. Och vi blev väl lite småledsna under den här månaden med husvisningar, men nu blir det bra. Dom som har köpt blir bra grannar till våra bra grannar. Och på vårdcentralen hade jag för högt blodtryck och jag har alltid haft lågt. Kan oro göra det med blodtrycket? Hoppas det går ner. Sen tog dom ju en massa blodprov och då väcks ju hypokondrikern till liv.

Men i alla fall huset känns bra, fast vi behöver något/några fler sovrum. Det får mig att tänka på ett par kompisar som köpte hus för flera år sedan och jag kommer ihåg att hon drömde på natten att hon hittade några extra rum. Så är det för mig nu. Och sen skulle jag helst vilja bo på landet. Men nu har vi ju skogen som granne så nu kanske jag kan låtsas och så har vi blivit med hundkoja med värme i. Få se om någon ska bo där någongång?

Och så inser vi att vi har firat sista julen här och sista nyåret. Man måste vara stark i det här livet och himla modig. Kanske något att vara 2011

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Maria,
vad bra att du ber om hjälp när det behövs det har man all rätt att göra. Hoppas det känns bra sen.
Ang högt blodtryck så hade jag det under en period och fick äta medicin mot det och provade vara utan medicinen och det funkade så jag slutade. Kan dock få återfall under stressiga, jobbiga perioder på jobbet så det kan väl absolut vara så för dig med. Min läkare tyckte att en så ung, smal kvinna som jag (detta var några år sen får jag tillstå) inte borde ha blodtrycksproblem så han ville utesluta att det var symtom på annat och jag fick lämna en massa prover men allt var bra. Så försök att inte oroa dig utan tänk att det är bra att de utesluter andra orsaker.
Kram och hopas ni får ett bra 2011/Johanna i M-lycke

Maria sa...

Skönt ändå att komma till en punkt där du kan få hjälp med oro när det blir för mycket i livet. Jag tycker att det låter spännande med ert nya hus och vill veta mera. Kanske i ett vanligt mail eller telefonsamtal?
Ljusstakarna kan du se här:
http://www.jagblommar.se/produkter/jul/

Maria sa...

Tack för ert stöd. Maria jag vill jätte gärna köpa en sån där vit med blå blommor. Jag har så tjorvig e-post när jag inte jobbar. Men om du inte läser här så kan jag försöka mejla.