måndag 16 mars 2009

Om öron och annat

Igår åt inte äldsta dottern middag och hon gillar verkligen att äta, mycket, och själv kände jag mig lite illamående men det gör jag ofta under den här graviditeten så det är svårt att veta vad som är vad. Men jag önskar så att vi ska få vara ganska friska fram till förlossningen nu. Känner att vi kan behöva det.

Just nu känns det som att det dröjer innan det kommer några bäbisar till den här familjen. Dom sparkar inne i magen och verkar få plats fast det rimligtvis borde vara trångt eftersom dom tillsammans säkert närmat sig 6 kg.

När vår tvilling två föddes för sju år sedan så var han ju väldigt stor, 3800 gram drygt, för att vara tvilling och han hade faktiskt haft det trångt för hans öron hade vikt ihop sig. Jag minns att jag, trots att jag tyckte att han var så perfekt, ändå frågade läkaren som undersökte honom på tredje dagen om dom där öronen. Måste ha läst någonstans att man ibland tejpade öron, men han tyckte inte att det var några problem med dom där öronen och sa att det nog blivit så för att det var så trångt i magen och det skulle gå till sig. Och det gjorde dom.

Igår var jag och han ensamma på teater och det finns ingen av våra barn som är så enkel att vara med som han på tu man hand. Han kan klaga innan på att det är för långt att gå och att det blir tråkigt och jobbigt, men när man är på väg då glömmer han allt och tycker att varenda snöhög är en spännande utmaning att utforska. Då är det lätt också för en mamma med jätte stor tung kropp och dålig sömn.

Inga kommentarer: