fredag 22 februari 2008

Det måste vara en fredag

Jag har börjat vara en sån som älskar fredagar, åtminstone på eftermiddagen. Det är min bästa stund på veckan. Har mitt liv blivit så uppdelat mellan helg och vardag eller vad beror det på? Jag känner en sån lättnad ungefär klockan 3 varje fredag. Då är fyra i familjen hemma, en kvar på jobbet och en på innebandyträning. Jag gör en kopp kaffe och barnen fikar lite skorpor. Katterna äter lite mat och vilar sig ett tag. Det är bara en sån behaglig stämning här hemma. Visst borde man kunna känna så här på tisdagar eller onsdagar också men det har aldrig hänt. Det måste vara en fredag. Och idag lyste solen helt fantastiskt och trots att det kanske inte borde vara så varmt som det är nu om klimatet var som det borde, så är iallafall solen på vintern så mycket mer underbar än under någon annan årstid.

2 kommentarer:

Maria sa...

Fast jag är hemma alla dagar och jobbar här hemma så är fredagar bästa dagen...och nu på vårvintern då solen skiner är det extra härligt. Helgen känns så lång precis då, som om den inte kan ta slut...
Kanske minns jag också mitt första jobb då jag slutade tidigt på fredagar och alltid traskade i solen till närmsta affär och köpte mig tulpaner till min lägenhet på fredag efter lunch, det var också en härlig tid...singel med tulpaner! =)

Maria sa...

Hej Maria
Vad vackert det lät med singel och tulpaner. Jag hann bli 34 år och var inte längre singel när jag började köpa tulpaner. Men ska man unna sig något så är det tulpaner. Kanske är det så där att helgen känns oändlig på fredageftermiddag. Det är därför man njuter så.