fredag 15 februari 2008

Nu har vi gjort det

Nu är kalaset avklarat och en helt lycklig nioåring somnade på vår stenhårda kökssoffa. Det har aldrig hänt förut. Den magsjuka sonen fick följa med och plågades under kalaset, men vi klarade det inte utan att vi var där båda två föräldrar. Det var så synd om honom och jag vet att vi var helt hemska föräldrar som drog med honom. Men vi var nästan tvungna. Tänk er 10 stycken 9-åringar på badhuset som ska byta om, låsa skåp, duscha, bada, hoppa från trampolinerna, äta hamburgare, äta glasstårta, springa till en annan bassäng. Jag stod och räknade till 10 hela tiden tror jag och så förstås plus våra tvillingar och plus sjuka sonen. Vi fick lite hjälp av tre föräldrar också tack och lov. Men nu har vi gjort det. Och jag har lovat min son att i morgon får han vara sjuk och vi ska inte dra iväg med honom någonstans. Det är en dag som denna man ska ha en fantastisk barnvakt som ställer upp i alla lägen, även i magsjukelägen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att det gick bra trots allt. Inser hur bra vi har det med majoriteten av familjen i närheten. Mormor och morfar (dvs mina föräldrar) är ju en sådan 100% tillförlitlig avlastning. Mormor har ju haft sonen en dag/vecka när han vara 8-12 månader och hela det här läsåret. Han sover över där då och då. Sen finns farfar med fru + min bror med familj, även om dessa inte riktigt har varit barnvakter än, men det kanske kommer...
/Johanna i Mölnlycke numera
PS Min mamma läser också din blogg ibland tydligen, liksom hon läser Jag blommar.

Selmas småprat sa...

Skönt att ni kunde ha kalas iallafall, det brukar vara skönt när det är klart!Vi brukar ha kalas i mellandagarna efter jul, så då är vi helt slut sen,förutom allt julfirandet...

Anonym sa...

Vilket kalas! Man förstår ju att ni behövde vara där båda två. Hoppas magsjukan är ett minne blott nu.

Kram,
annaSv

Maria sa...

Hej Johanna
Ja en nära släkting saknar vi i många lägen. En sån som kan rycka ut när det krisar som det gjorde till exempel på kalasdagen. Vad roligt för både mormor och morfar och sonen att de får vara så mycket tillsammans. Och vad roligt att din mamma läser min blogg!

Hej Selma
Jag vet nästan inget man blir så slut av som v barnkalas. Vi har två som fyller år i början av januari och jag tycker att det är nära jul så jag förstår att det känns extra mycket att fira redan på mellandagarna.

Hej Anna
Ja det blev bara en som fick magsjuka eller kan vi vara säkra?