söndag 10 februari 2008

Fästa trådar och lekta lekar


Nu har jag varit på syjunta och fikat och lappat och fäst några trådar. Det blev jag och hon som vi skulle träffas hos, ingen annan kunde komma. Den här syjuntan håller sakta på att suddas ut. Men vi hade det mysigt bara vi två också. Hur gör man förresten för att hålla liv i en syjunta? Halsduken på bilden är nu klar, det som var kvar var trådarna som jag inte hade fäst efter att jag stickade den för ungefär tre år sedan. Ibland blir det där sista inte riktigt färdigt, det gäller mer än halsduken.

Här hemma hade det lekts olika lekar när jag kom hem. Jag blev glad när jag såg det för det var mina pojkar som hade lekt med varandra. Båda de är svaga för att sitta vid datorn så att se att de hade grejat så här mycket var ju skoj. Men de kan inte riktigt förklara vad det är. Och utanför huset står numera den här. Den första för i år och vem vet om det blir någon fler för den här vintern är hur konstig som helst. Igår regnade det.

4 kommentarer:

Anna Stilla sa...

Jag önskar att det fanns någon syjunta nära mig. Jag tror att jag skulle trivas med att sitta och pyssla med några andra som är likasinnade.
Synd att din försvinner.

Selmas småprat sa...

Jag tänker ofta att jag skulle behöva vara mer kreativ, jag tror dock att den energin äts upp av alla vardagliga göromål i stor utsträckning....verkar mysigt med syjunta!

Anonym sa...

Är det bara jag som inte kan sy och sticka? Kunde virka i skolan men nu vet jag inte. Hos oss är det min man som syr. Han kan sy kläder helt utan mönster. En gång ville han ha en röd/svart randig anorak. Hittade inget sånt tyg så vad gör han? Köper rött och svart tyg, klipper remsor, syr ihop och syr sedan sin anorak. Ambitiöst eller korkat?/Johanna

Maria sa...

Hej
Ja jag tycker verkligen om tanken att pyssla tillsammans men det är så svårt att få till en tid och en plats som funkar.

Hej
Jag är inte ofta kreativ men jag vill också vara det mer.

Hej
Jag är inte bra på något handarbete överhuvudtaget, men varje gång jag gör något så blir jag så himla stolt. JAg skulle aldrig kunna sy kläder. Kanske någon lite kjol har jag gjort någongång. Jag tyckte att det var mer ambitiöst än korkat.