tisdag 20 april 2010

Lite politik

Det är dags nu att bli politisk. Jag börjar bli för gammal för att bara prata om mig själv och min familj. Jag kanske måste vidga perspektivet fast jag är nog tyvärr inte så bra på det. Men i alla fall en sak har jag tänkt på idag. Mina första politiska ståndpunkt är att det är ett LYXPROBLEM att folk inte kan flyga hit och dit. Nog för att mina egna föräldrar sitter fast på Cypern, men ändå. Ett LYXPROBLEM. Började tänka på flyktingar idag som måste fly från sina länder i lastutrymmen eller i båtar som är lastade för tungt. Som måste betala med allt dom äger och allt dom inte äger. Som blir lurade. Som kanske dör på vägen. Som lämnar kanske delar av sin familj kvar. Och vi kan inte flyga på konferenser. Jag tycker att från och med denna dag ska alla konferenser ske via datorn.

Så fort jag blir lite ställningstagande så kommer man ju på att det finns baksidor. Herre gud jag börjar tänka på organ som inte kommer fram i tid till dödssjuka människor. Det är klart att flyget måste funka.

Men vi måste nöjes - och konferensresa mindre.

4 kommentarer:

Familjen Tapper-Kaller sa...

Jag håller med. Inte alls så förskräckligt att vi svenskar inte kunde flyga på några dagar.
Fast vi i vår familj blev lite drabbade (Dennis skulle åka och jobba i Israel och vi förlorade de pengarna) så kände jag att det är inte så himla viktigt. Herregud, så är det bara.
Jag läser fortfarande min bok om Eritrea (kanske kommer du ihåg att jag skrivit om den tidigare?). De har kommit som flyktingar till Tyskland nu och vilken kamp det är. Stackars barn!

Tack för värmande uppmuntran på min blogg! Så roligt att läsa! Jag får hälsa det samma till dig!
Kram!

Pia sa...

Så är det ju - baksidor o framsidor på allt. Men jag håller helt med dig om att vi borde ändra våra resvanor. Och tänk vad många som nu fått ett oväntat stopp i det hektiska livet - säkert välbehövligt.

Anonym sa...

Detta har inte alls med inlägget att göra, men jag tycker också att vi bör lyfta våra blickar när flygplanen stannat en stund...
Jo, när jag skulle kolla om du skrivit något uppmuntrande idag så hamnade jag, av misstag, på någon blogg poppis/inflytande sida. Tänk att allt, allt måste räknas, mätas. "Den här bloggen har 0 inlänkar från andra bloggar, och rankar därför inte alls på Inflytande.se." Här om dagen grät jag en liten skvätt i efterhand, när jag tänkt på vad du skrivit. Jag säger: på mig har du inflytande, Maria!

Maria sa...

Hej Elisabet
som jag tror att det är. Jag har också fått upp det där med noll inflytande. Det ser lite konstigt ut. Men att jag gör ett litet intryck här och där värmer så mycket. Kram Maria