fredag 14 mars 2008

Bibliotek

Jag var på så bra föreläsning idag som handlade om Idea Stores, en ny sorts bibliotek som finns i en stadsdel av London. Jag blev så inspirerad. Besökstalen hade fördubblats, det viktigaste var nästan placeringen av biblioteken, de måste ligga där folk kan göra andra ärenden också till exempel handlar, går på apoteket, besöker banken, går till sjukhus. Och de hade så mycket olika kurser på biblioteken och det fanns inga regler uppsatta på de biblioteken. På två av dem fanns caféer och då fick man förstås sitta vid borden på caféet och dricka sitt kaffe, men man fick också ta sin kopp och gå runt i biblioteket och titta på böcker och sitta vid datorn. Precis som man gör hemma. Underbart.

Hoppas att ni lånar böcker på bibliotek. Det finns så många bra böcker och speciellt böcker för barn och unga. Tänk om de var så när jag växte upp.

Och så är det fredagkväll och vi är så trötta.

6 kommentarer:

Maria sa...

Hej Maria!
Hoppas att nästa vecka blir en BRA vecka!
Låter som ett underbart bibliotek...
Jag är ju en library lover, men lånar ändå för sällan eftersom vårt närmsta bibliotek ligger en bit bort OCH har lite konstiga öppettider...(på en byaskola)

Anonym sa...

Jag har fått en biblioteks-revival sedan vi flyttade och tack vare sonen. Lånar barnböcker till honom men jag själv har så många olästa (mest engelska) böcker i hyllorna så inget till mig själv. Biblioteket här ligger precis mitt bland Apotek, affärer, mm som det ska göra!
/Johanna (som tycker mig ha lite förvärkar nu)

Maria sa...

Hej Maris
Han pratade också om öppettider, aatt ett bibliotek måste ha ungefär samma öppettider varje dag annars vet inte folk om det är öppet.

Hej Johanna
Vad bra at du har fått biblioteks-revival, så du och sonen får läsa alla bra böcker. Vad spännande att det alldeles snart är dags, kanske nu tillochmed!! Lycka till!!

Anonym sa...

Nej, tyvärr inte någon som tittat ut än...

Måste bara lägga till att när jag var liten var biblioteksbesök något av en höjdpunkt. Minns när man åkte dit med mamma eller pappa (känns som omdet ofta var pappa). Alla dessa böcker, vad skulle man välja? Och vilken skulle man börja läsa väl därhemma?
Underbart yrke du har!
/Johanna som väntar än och tolkar tecken...

Selmas småprat sa...

Bibliotek är en av de bästa sakerna i ett samhälle.Skrev själv ett inlägg om denna inrättning för några dar sen, men tog bort det eftersom jag inte blev nöjd med den.......

Maria sa...

Hej Johanna
Mina föräldrar var inga flitiga biblioteksbesökare, men det blev jag själv tidigt. Känner mer och mer att man inte har plats och råd att äga alla böcker man vill läsa. Så tycker jag om offentliga platser där man bara får vara. Hoppas att bäbisen kommaer alldeles snart.

Hej Selma
Hoppas du skriver något nytt om bibliotek. Ja jag tycker också att det är bland det bästa som finns. Önskar fler skulle tycka det bara.