fredag 7 mars 2008

Restaurang och pennvässare

Vi har varit och ätit indiskmat hela familjen till lunch idag. Alla har njutit och ätit tills de var helt sprickfärdiga. Ingen var under bordet, eller någon annanstans, bara på sin stol. Mina barn har blivit större. Min tioåring sa när vi hade ätit klart att vi kunde väl sitta och vila oss lite efter maten. Bara en sån sak, han var inte på väg någonstans. Frys det ögonblicket, bara ett litet tag.

Jag minns när vi skulle gå ut och för första gången sedan vi hade blivit 6 i familjen. Det var också indiskmat och tvillingarna var kanske två år gamla. Då beställde vi, väntade och åt klart på en halvtimme. Det var katastrofläge, barn under bordet, över bordet och överallt fast ingen på någon stol. Då trodde jag inte att vi skulle kunna sitta tillsammans på en restaurang och ha det så bra som vi hade det idag.

Bara för att handla något, varför blir det så jämt, så handlade vi en pennvässare, en som såg riktigt bra ut. Vi har ju bara pennvässare här hemma som inte vässar. Finns det något så dåligt konstruerat som pennvässare? Så nu ska vi vässa pennor hur länge som helst.

4 kommentarer:

Maria sa...

Det är både mycket skönt, men ibland lite ångestfyllt, att barnen växer och blir stora så fort...men just vid restaurangbesök är det bra.

Anna i den vita soffan sa...

Du skriver så fint. Jag läser dina inlägg och känner igen mig i så mycket. Du lyckas så bra att fånga ögonblick och detaljer och sätta ord på dom.

Vi har varit på restaurang ofta även sen vi fick barn. Ibland går det hur bra som helst och ibland är det som du skriver katastrofläge! Som när ett barn är i en fas då det bara vill stå upp i sin höga stol - jobbigt hemma men bra mycket värre när man äter ute! Kul att ni hade en så fin lunch! De där små kommentarerna och stunderna betyder så mycket.

RANA sa...

"Vi kan väl vila oss lite efter maten..."

Hahaha, vad underbart! Och ingen under bordet, säger du? Härligt, då finns det hopp.

Kramar, Rana

Maria sa...

Hej Maria
Jo jag känner att det går alldeles för fort när de växer, men jag njuter ändå så när vi kan göra saker igen som vi inte kunnat på flera år.

Hej Anna
Tack för de fina orden och vad roligt att du känner igen dig. Jag tror det är bra att gå ofta på restaurang för det är så roligt att få visa barnen den miljön. Att få lära de att njuta av det. Och att äta lunch ute ibland är bra för då kostar det inte hur mycket som helst.

Hej Rana
Ja det fanns verkligen hopp!!!