onsdag 26 mars 2008

Fjällbilder






Det var riktigt kallt i stugan. Ute på natten var det många, många minusgrader och vi eldade och eldade. Vi sov i tjocktröjor, tredubbla byxor, mössa och tjocksockor. Men vad bra vi sov ändå och vad tidigt vi la oss. Ingen var vaken efter nio på kvällen och alla var uppe senast klockan sju på morgonen. Inne spelade vi Den försvunna diamanten, räknade godis i påskäggen och tände ljus.




Ute åkte vi skidor både på längden och nerför, grillade korv och hamburgare, kissade i snön och lekte ute i snöhögar.



En kväll åkte vi till ett hotell i närheten och badade hela familjen i en liten bassäng som fanns där. Och det kändes som värsta lyxen att tvätta sig och byta kläder. TV saknade ingen tror jag och inte heller datorn (kanske, eller jag vet inte), inte jag iallafall. Jag förstår efter det här att vi behöver pauser ibland från kompisar, TV och dator. Och aldrig trodde jag barnen skulle längta hem till toaletten, men det gjorde de.

6 kommentarer:

Anna Stilla sa...

Vi brukar ta för givet det mesta, även toaletten. I somras cyklade jag och sambon genom Sverige. Vi sov i tält och kissade i buskarna. Det regnade mestadeles av tiden så det var inte alls roligt att köra ner rumpan i det blöta gräset. Efter några dagar kom vi till Sundborn och där fanns det en gästtoalett. Torr och ren. Jätteren faktiskt. Jag ville krama om den. Det var så underbart att få kissa "på riktigt".

Alla behöver "byta" sin verklighet ibland. För att uppskatta det man har, för att lära sig lite mer om sig själv och för att ha roligt.

Kram!

Maria sa...

Hej!
Jag vet också att det vore bra att få perspektiv på sitt vanliga ganska bekväma liv ibland...och bra för allihopa att slippa Tv och dator...

Anonym sa...

Ser ut som om ni haft det mysigt! :)

Selmas småprat sa...

Det här inlägget kunde jag nästan ha skrivit själv, då gällande stugan vi hade när jag var liten, så det här kände jag igen...skönt att få vila från det moderna samhället, låter underbart...och oj vad man uppskattade dusch och toalett sen...

Selmas småprat sa...

PS Roligt att få se hur du ser ut också!

Maria sa...

Hej Anna-Stilla
Det var verkligen bra för oss att få längta efter det där alldeles självklara som toaletten.

och vi skrattade mycket i den där stugan, kanske för att vi behövde roa varandra när vi inte hade en TV som gjorde det åt oss.

Hej Maria
Det var skönt att slippa TV och dator, inte minst för mig själv.

Hej Therre
Välkommen hit. Jo vi hade det mysigt nästan hela tiden.

Hej Selma
Ja jag blir lite sugen på att få rå om en egen liten stuga och åka bort från det självklara livet ibland och leva lite alternativt.

Ja så ser jag ut när jag spelar Den försvunna diamanten djupt koncentrerad.