söndag 9 mars 2008

Ramla av och känna sig dyster

Idag så ramlade jag när jag var ute och cyklade. Det brukar jag göra ibland för jag cyklar ofta för fort för jag startar försent när jag ska göra saker, till exempel ta bussen till jobbet. Det är nog det enda jag gör riktigt fort. Jag går jätte långsamt, men cyklar fort.

Men idag när jag ramlade var jag tyvärr inte ensam på cykeln, på barnsadeln satt min 6-åriga flicka och ramlade hon också. Det var snömodd som gjorde det omöjligt att styra cykeln. Vi klarade oss bra, men jag blev rädd och kände hur benen blev alldeles mjuka och skakiga. Det måste ha varit för att hon satt där bak och litade på att hennes mamma kunde cykla. Så kunde hon inte det. Jag kunde inte förmå mig själv att cykla igen efter fallet.

Idag har det varit en dyster söndag inom mig. Inget har jag klarat av att göra, jo lite middag lagade jag iallafall. Och inte vilken mat som helst, min 6-åriga dotters favoriträtt och de andra barnens "intetyckaomrätt", Vegetarisklasagne med spenat- och tomatsås. Ja, skrek hon när hon kände doften av lasagnen. I vanliga fall äter vi samma mat, men när de andra verkligen inte gillar och det inte går att plocka bort det man inte gillar så får de något annat istället.

Men i övrigt har jag har känt mig handlingsförlamad idag, kanske för att sportlovet är slut nu och i morgon ska alla komma i tid till alla sina ställen. Och jag vet inte om jag gillar söndagar egentligen. Vet att jag gillar flera andra dagar mycket mera. Och ute har det varit så grått.

4 kommentarer:

Maria sa...

Tur att det gick bra!! Du är ju modig som törs cykla alls, den här årstiden! Men ni har kanske inte lika mycket vinter hos er som vi har...
Vi hörs! <3

Selmas småprat sa...

Idag får man hålls upp ögona med tändstickor, känns det som, det är så blött och jag har skottat blötsnö å de va inge kul.........måndagsväder eller?

RANA sa...

Fy vad otäckt att drösa omkull med lillan därbak. Jag skulle få panik, jag med. Det är alltför lätt att känna sig skyldig för en massa... Och det hjälper ingen! *präktigt*

Ang. din söndag. Förstår dig såååå väl. Jag har just insett att jag inte är särskilt förtjust i helger överhuvudtaget. Även om jag alltid tror det på fredagar.

STYRKEKRAMAR till dig!
/Rana

PS. Blev så sugen på vego-lasagne. Är en av mina absoluta favoriträtter också.

Maria sa...

Hej Maria
Nja vintern håller på att försvinna. Jag cyklar året runt, bara för att det ska gå fort.

Hej Selma
Här är det blött och grått och dimmigt.

Hej Rana
Tack för omtanken. Nä ibland är mina egna krav på en bra helg alldeles uppförstorade. Man ska ju göra allt det fär vanliga också som att laga mat och sånt.