måndag 3 mars 2008

Olika


Första dagen på sportlovet. Jag jobbar kväll idag och är ledig på dagen och sedan är jag ledig tisdag och onsdag och min man torsdag och fredag. Vi går omlott som vanligt och det är inte alltid lätt i en stor familj med viljor som spretar åt olika håll.

Mamma som gillar böcker, bibliotek, muséet, längdskidor och skridskor med picknick och lite pyssel och vara tillsammans.

Äldsta sonen som vill vara med kompisar och helst åka slalom.

Äldsta dottern som gillar att vara med kompisar, rida och bada.

Yngsta sonen som gillar att vara hemma jämt och inte vill göra någonting alls förutom det.

Yngsta dottern som gillar allt som jag gillar och all annan rörelse. Hennes energi tar i princip aldrig slut.

Och sen ska vi bara komma överens, fast det blir nog mycket vara hemma och leka med kompisar. Nu när barnen har blivit större är det ofta så att de flesta är mest nöjda då. Om inte annat så kan vi iallafall bada i snö, äntligen. Den är överallt, till och med som girlang på våran balkong.

4 kommentarer:

Persiljas Hus sa...

Precis så är det! Och "värre" blir det tro mig. Ju äldre de blir. Men semseterresor är ju fortfarande det som alla vill åka på. Än så länge. VAD gör man när de inte vill följa med på det längre?*?? DÅ deppar jag ihop! Men det är livets gång...

Maria sa...

hej
Ja vad gör man då? Usch vill nästan inte tänka på det. Jag vill så gärna att vi ska vara tillsammans, åtminstone ibland.

Selmas småprat sa...

Ja det blir svårare och svårare att hitta på aktiviteter (egentligen behöver vi mer VARA-tid alla tre)som alla tre vill göra samtidigt ju större barna blir...hoppas bara att vi kan resa ihop ett tag till, tiden går helt plötsligt alldeles för fort när de börjar vara 13!

Maria sa...

Hej Selma
Ja tänk den dagen de inte följer med när man reser bort.