söndag 9 mars 2008

Slalom

Igår åkte vi slalom i en backe en timme härifrån. Vi som inte har skidor (4 av 6 personer ) hyrde skidor och sen åkte vi. Hur åker två föräldrar slalom med fyra barn? Släpper taget, säger min man. Jätte svårt, tycker jag.

Vår yngste son var lite rädd, medan vår yngsta dotter direkt bara åkte. Den äldste sonen tröttnar aldrig, bara åker timme ut och timme in, medan vår äldsta dotter gärna åker , men inte fullt så länge och gärna i sällskap av någon mamma eller pappa. Och för att ta sig upp i liften behövde våra yngsta åka med oss, förutom när de åkte i barnbacken med knapplift, men det ville de ju inte göra hela tiden.

Resultatet blev bra tillslut, men vår äldste son fick vänta lite väl mycket nere vid liften på någon i familjen. Okej nästa gång släpper jag honom på egna äventyr, men man (jag) vill liksom kolla läget lite när man aldrig har varit där förut.

Förresten åkte jag skogsspår med mina äldsta barn och jag var jätte rädd. Vad har hänt, det älskade jag när jag var barn. Jag spände benen så mycket så de värkte. Vad händer när man blir äldre.

6 kommentarer:

Livet i träsket sa...

Emxrge1
Vad härligt, jag önskar att jag fick "tummen ur" och kunde åka till en av backarna här och åka med barnen, men det tar emot...bökigt...men jag ska och jag ska tvinga med mig gubben! Ha en trevlig söndag!!

Maria sa...

Hej
Det är en bökig sport för all utrustning är så tung. Och det tar tid att ta sig iväg för man ska göra så mycket fika, men sen blir det bra. Och på kvällen är det så skönt efter en hel dag ute.

Selmas småprat sa...

Jag har aldrig åkt utför, jag vill nog ha alltför mycket kontroll på var jag befinner mig i tillvaron för att våga släppa iväg mig nerför en backe........man blir väldigt försiktig med åren har jag märkt, man vet väl alltför mycket om allt som skulle kunna hända........kul att ni hade en trevlig dag!

Maria sa...

Hej
Ja man blir verkligen försiktig med åren, men när jag var barn så var jag inte rädd för fart, störtlopp var jätte kul. Nu plogar jag mig fram.

Anonym sa...

Tja, man tappar kanske modet...hmmm...eller dumdristigheten...hmm...blir "stor och förståndig" ...jag gillar inte att ka karusell längre och det älskade jag som barn! Nu mår jag bara illa...
ha det bra!

Maria sa...

Hej trollpackan
När karusell blir man illamående av och faktiskt av en helt vanlig gunga också.