tisdag 25 mars 2008

Hemma igen

Hemma igen från livet utan el och vatten. Vi har haft det riktigt bra förutom en otäck och hemsk sak som hände. Det var på söndagmorgon som barnen plötsligt skrek högt inne i stugan, själv stod jag ute på bron och skulle hämta något ur vår frigolitkyl som stod där ute. Min man var tack och lov inne i stugan när det hände. Jag tänkte när de skrek, det värsta scenariot jag kunde tänka mig och det var att det var en råtta i stugan (ett sånt stadsbarn jag är), men det var det inte utan det hade börjat brinna. En sån där hög ljusstake i järnsmide stod på golvet och den måste ha stått närmare väggen än den hade gjort tidigare. Ovanför den hängde jätte många fina flugor (sådana man fiskar med) gjorda för länge sedan och säkert ovärderliga för den som rår om stugan som älskar att fiska, på ett kartongark och det fattade eld. Och snabbt spred sig elden mot gardinen och väggen, det går inte att förstå hur snabbt det går. Men tack och lov såg äldsta sonen att det brann och min man tog vattendunken vi hade med och kastade mot lågorna och det slocknade. De hade brandsläckare i stugan, men så långt hann vi inte ens tänka.

Hela familjen blev alldeles chockad och nedstämd efter det här och ville åka hem. Men för att minnas något annat än detta från resan så stannade vi en dag till. Man känner sig så dum när något sånt här händer när man har fått låna av någon annan. Där har stugan stått pall för allt möjligt under många långa år och så kommer vi och nästan bränner ner den. Jag ville bara gömma mig under täcket och inte komma fram, som man kunde göra som barn. Men nu är det ju jag som är vuxen så det går ju inte. Men vi hade det bra annars, men det är väl det här vi ändå kommer att minnas från resan.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Usch. Men tur att det gick bra. Förstår dock skämskänslorna. När man lånat nåt blir det ju katastrof när man råkar förstöra nåt. Hoppas ägaren är snäll och förstående.
Vi hyrde alltid hus förut och det gick alltid bra. Tills en gång i Kungsbacka. Överallt stod glasvaser och glasfiguriner och en massa krafs. De hade inte rensat bort något. Vi lät inte barnen vara i de rummen bara därför. De hade skinngrupper lite varstans och när vi lämnade huset gick det bara 20 minuter så ringde ägaren och påstod att vi haft sönder en massa saker. Att vi satt tuggummi i soffan, krossat saker osv. Vi var helt oskyldiga och förnekade naturligtvis varje ord men han fortsatte att bråka. Vi hyrda via turistbyrån. Vi talade om för dem att huset var fullt av utställda fin saker och att det ju var olämpligt i ett uthyrshus och att vi inte ens använt de rum där han påstod att vi förstört. Ord stod mot ord. Vi fick en stor räkning när vi kom hem och försökte pprotestera men insåg att vi hade med en störd människa att göra och betalade till slut. Han hade säkert krossat sakerna själv och fotat.
Efter det blev vi brända. Hyr på sin höjd stugor nu.

Maria sa...

Hej Persilja
Ägarna är jätte snälla men ändå släpper inte de där skämskänslorna. Vad hemskt att bli anklagad för något som man inte har gjort, det är som en ond dröm.
Jag känner att jag inte vill låna andras stugor efter det här. Det kanske släpper men just nu känns det så.

Selmas småprat sa...

OJOJ, vilket otrevligt äventyr med branden...en av de otrevligare minnena du säkert kommer att ha, men jag ser att det ändå ser jättemysigt ut på bilderna från resan....

Maria sa...

Hej Selma
Jo nu försöker vi minnas det roliga, men det är svårt att glömma branden.